18 °C Budapest

Küszöbön a nemzeti alkoholpolitika! - Kiszáradás fenyeget?

Pénzcentrum
2006. január 16. 10:36

Újra elővette a kormány a nemzeti alkoholpolitika kidolgozását, a javaslat elkészítésén túl azonban nem várhatunk konkrét intézkedéseket a választások előtt - írja a Magyar Hírlap.

Újra elővette a kormány a nemzeti alkoholpolitika kidolgozását, a javaslat elkészítésén túl azonban nem várhatunk konkrét intézkedéseket a választások előtt – írja a Magyar Hírlap.

 

Két év után ismét előkerült egy nemzeti alkoholpolitika kidolgozása, melynek koncepcióját a napokban tette le Kökény Mihály asztalára az Országos Addiktológiai Intézet. Az intézetnek nem kellett ezen sokat dolgoznia, mivel már 2004-ben elkészítette a szükséges háttéranyagot.

 

Az addiktológiai intézet vezetőjének becslése szerint évente 1 mrd forintra lenne szükség a programhoz.

 

Egy nemzetközi felmérés szerint hazánk élen áll az alkoholfogyasztás okozta halálozások számában, az évente megivott egy főre jutó tisztaszesz (10.2 l) mennyiségével pedig a világon 10-edikek vagyunk.

 

A teljes tiltás természetesen nem jöhet szóba, azt azonban elképezelhetőnek tartják a javaslat kidolgozói, hogy korlátozzák az alkoholhoz való hozzáférést.

 

A javaslatok között szerepel többek között az árusítóhelyek számának csökkentése, az alkoholos italok reklámozásának szigorítása, illetve annak feltüntetése az üvegen, hogy milyen káros hatásai lehetnek az adott italnak.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 5. hétfő
Fatime
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?