3 °C Budapest

Késlekedik a BKV - Sokba fog ez kerülni...

Pénzcentrum
2006. január 13. 08:44

Csúsznak a BKV megaprojektjei: az elektronikus jegy- és bérletrendszer ügyében legkorábban áprilisban számíthatunk szerződéskötésre. Az eddigi ajánlatok a beruházásra és a 10 éves üzemeltetésre 67 és 84 milliárd forint közötti összegeket tartalmaznak - írja a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Csúsznak a BKV megaprojektjei: az elektronikus jegy- és bérletrendszer ügyében legkorábban áprilisban számíthatunk szerződéskötésre. Az eddigi ajánlatok a beruházásra és a 10 éves üzemeltetésre 67 és 84 milliárd forint közötti összegeket tartalmaznak – írja a Világgazdaság.

 

A négyes metró budai állomásainak építésére a túl magas ajánlati árak miatt a napokban új ajánlatokat kérnek, melyeket szeretnének még ebben a hónapban megkapni.

 

A négyes metró megépítésével kapcsolatban 12 nagyobb pályázatot hirdet meg a DBR Metró Projekt Igazgatóság, melyek közül a legnagyobb (50 mrd Ft-ot meghaladó értékű) az alagutak és a hozzájuk kapcsolódó műtárgyak kivitelezésére szól.

 

A Fővám tér és a Kálvin tér állomásszerkezetének megépítésére november 25-én öt céget választottak ki ajánlatadásra, míg a többi állomásnál december 20-a volt a jelentkezési határidő és addig 8 vállalat jelezte részvételi szándékát.

 

A metrókocsi beszerzési tender közel 200 járműről szól, mivel a 4-es vonal mellett a 2-es metró járműparkját is cserélni kell.

 

A négyes metróvonal megépítése forgalmi adó nélkül csaknem 300 mrd Ft-os beruházás, melyet 79:21 százalékos arányban finanszíroz az állam és főváros. Az összköltség 75%-ára hitelt nyújt az Európai Beruházási Bank. A hitel futamideje 25 év, a türelmi idő 7 év, a kamat pedig a háromhavi Euribor közeli.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?