7 °C Budapest

Hol tankolhatunk legolcsóbban? - Nézzünk körül!

Pénzcentrum
2006. január 13. 12:25

A British Automobile Association jóvoltából havonta alkalmunk nyílik körülnézni a világ számos országának benzinkútjain, így elhelyezhetjük a hazánkban kialakult üzemanyagárakat nemzetközi viszonylatban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

 

A britek havi két mintavétel alapján átlagolnak, majd az így kapott értékeket egy aktuális font árfolyammal saját fizetőeszközükre konvertálják. A kutatás, jellegéből adódóan természetesen torzíthat, így nem is elsősorban az abszolut összegekre érdemes figyelni, sokkal inkább az arányokra és a rangsorra.

 

Mint látható, hazánk az ólmozatlan benzin átlagárát illetően a középmezőnyben foglal helyet, érdekes azonban, hogy a britek adatai szerint drágább nálunk a diesel a benzinnél, ami a statisztikák szerint nem túl sok országban fordul elő.

 

Nem okozott meglepetést, hogy az Egyesült Államokban a legolcsóbb a tankolás, bár az amerikai autósok is egyre nagyobb figyelmet fordítanak az üzemanyaghatékonyságra, ami a távol-keleti versenytársaik malmára hajtja a vizet. (Mint ismeretes az amerikai autógyártók szinte hónapról hónapra teret veszítenek hazai piacukon is az ázsiai konkurensekkel szemben.)

 

A lista végén sem történt változás: Hollandián történő átutazásunkkor továbbra is jobban megéri még a határ előtt tankolni.

Az alábbi táblázatban az eredetei adatokat 365 forint/font-os árfolyammal számítottuk át:

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 2. csütörtök
Melinda, Vivien
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?