5 °C Budapest

Tojásvész a Tescoban - Trágya és penész, de gazdaságos!

Pénzcentrum
2006. január 12. 08:24

A Baromfi Terméktanács a múlt hét során lengyel származású, tojáslével és trágyával szennyezett termékeket talált a Tesco több egységében, mely miatt bejelentést tett. Azt pontosan nem lehet tudni, hogy mi lett a szennyezett tojásokkal, mivel az áruházat nem kötelezték megsemmisítésre - írja a Magyar Nemzet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Baromfi Terméktanács a múlt hét során lengyel származású, tojáslével és trágyával szennyezett termékeket talált a Tesco több egységében, mely miatt bejelentést tett. Azt pontosan nem lehet tudni, hogy mi lett a szennyezett tojásokkal, mivel az áruházat nem kötelezték megsemmisítésre – írja a Magyar Nemzet.

A terméktanács Békéscsabáról is kapott bejelentést, hogy az ottani Tescoban szintén Lengyelországból származó, de lagalább 1-2 héttel előredátumozott, február másodikai és nyolcadikai dátummal ellátott tojásokat árulnak.

A lap információi szerint a történtek után a Tesco kilistázta a neki rendszeresen beszállító magyar termelőket a Tesco gazdaságos tojások beszállítói közül, a cég igazgatója ezt cáfolja.

A tojásvésznek ezzel azonban korántsincs vége, a hét végén ugyanis feltöltötte gazdaságos készleteit a Tesco, azúttal barna héjú, lengyel, szennyezett, penészfoltos tojással.

A Tesco kommunikációs vezetője szerint az ünnepek előtti megnövekedett keresletet nem tudták kielégíteni a hazai termelők, ezért valóban árultak lengyel importtojást is, ám ez állítólag csak a termékek 10%-át tette ki.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?