Tojásvész a Tescoban - Trágya és penész, de gazdaságos!

Pénzcentrum
2006. január 12. 08:24

A Baromfi Terméktanács a múlt hét során lengyel származású, tojáslével és trágyával szennyezett termékeket talált a Tesco több egységében, mely miatt bejelentést tett. Azt pontosan nem lehet tudni, hogy mi lett a szennyezett tojásokkal, mivel az áruházat nem kötelezték megsemmisítésre - írja a Magyar Nemzet.

A Baromfi Terméktanács a múlt hét során lengyel származású, tojáslével és trágyával szennyezett termékeket talált a Tesco több egységében, mely miatt bejelentést tett. Azt pontosan nem lehet tudni, hogy mi lett a szennyezett tojásokkal, mivel az áruházat nem kötelezték megsemmisítésre – írja a Magyar Nemzet.

A terméktanács Békéscsabáról is kapott bejelentést, hogy az ottani Tescoban szintén Lengyelországból származó, de lagalább 1-2 héttel előredátumozott, február másodikai és nyolcadikai dátummal ellátott tojásokat árulnak.

A lap információi szerint a történtek után a Tesco kilistázta a neki rendszeresen beszállító magyar termelőket a Tesco gazdaságos tojások beszállítói közül, a cég igazgatója ezt cáfolja.

A tojásvésznek ezzel azonban korántsincs vége, a hét végén ugyanis feltöltötte gazdaságos készleteit a Tesco, azúttal barna héjú, lengyel, szennyezett, penészfoltos tojással.

A Tesco kommunikációs vezetője szerint az ünnepek előtti megnövekedett keresletet nem tudták kielégíteni a hazai termelők, ezért valóban árultak lengyel importtojást is, ám ez állítólag csak a termékek 10%-át tette ki.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 3. szombat
Klotild
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 19:19
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 16:04