28 °C Budapest

Alkoholt a tankba! - Így is lehet autózni...

Pénzcentrum
2006. január 12. 13:50

Brazíliában az elmúlt évben több olyan autót értékesítettek, mely alkohollal is működik, mint amennyi hagyományos modell talált gazdára.

Brazíliában az elmúlt évben több olyan autót értékesítettek, mely alkohollal is működik, mint amennyi hagyományos modell talált gazdára.

 

Az vegyes meghajtású autók az etanol és benzin bármely kombinációjával mennek. Ez a típus a brazil piac 53.6%-át tette ki 2005-ben.

 

Brazíliában 25 éve gyártanak etanol-meghajtású kocsikat, ezek azonban a ’80-as évek vége óta nem szárnyalták túl értékesítésben a benzines modelleket. (Brazília a legfrissebb adatok szerint 2.4 millió autót gyártott tavaly, melyből 1.7 millió a hazai piacon talált gazdára.)

 

A brazilok több mint 20 éve indították el az alkohol-programot, hogy ezáltal csökkentsék az ország üzemanyagimport-függőségét. Az ötletet később elvetették, amikor a cukor ára  felment, az olajárak pedig csökkenésnek indultak. (Az ethanolt a cukornádból nyerik ki.)

 

Úgy tűnik az alkoholos autók ismét kedveltté váltak, mely annak is köszönhető, hogy a vegyes meghajtású autók vásárlására 14%-os adó vonatkozik, míg a tisztán benzin meghajtásúakra 16%-os.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?