2 °C Budapest

Mennyit keres a főnök? - Megtudhatod!

Pénzcentrum
2006. január 11. 09:38

Nyilvánossá tenné az amerikai értékpapír-felügyelet vezetője a tőzsdei részvénytársaságok igazgatóinak összesített fizetését és az azt kiegészítő juttatásokat, hogy a részvényesek számára átláthatóbb legyen mennyit fordítanak az ő pénzükből a menedzserek javadalmazására - írja a Wall Street Journal.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Nyilvánossá tenné az amerikai értékpapír-felügyelet vezetője a tőzsdei részvénytársaságok igazgatóinak összesített fizetését és az azt kiegészítő juttatásokat, hogy a részvényesek számára átláthatóbb legyen mennyit fordítanak az ő pénzükből a menedzserek javadalmazására – írja a Wall Street Journal.

 

A tervezet előírná a részvényopciók beárazását is, tehát azt is fel kellene tüntetni a juttatások között, hogy ezek nagyságrendileg mennyit érnek.

 

A javaslat szerint az igazgatótanács összesített jövedelmét kellene közzétenni, a személyre szóló lebontás ugyanis személyiségi jogokba ütközne.

 

Mindezek ellenére elmondható, hogy a tengerentúlon már most is aktívan követik a főnökök fizetését és megpróbálják a menedzsereket összehasonlítható alapon rangsorolni, amint azt az alábbi táblázat is mutatja.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 28. vasárnap
Stefánia
47. hét
November 28.
Advent (1.)
November 28.
Nemzetközi Aura nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?