Internet - Mi, hol, mennyiért ?

Pénzcentrum
2006. január 10. 12:00

Napjainkban már szinte elképzelhetetlen az élet a világháló használata nélkül. Ha jelentkezni akarunk egy állásra, pénzügyeinket akarjuk intézni, munkához, tanuláshoz, információszerzéshez legjobb és leggyorsabb megoldás az Internet.

 
A növekvő igények és az éleződő piaci verseny a magyarországi szolgáltatókat is versenyre kényszeríti. Ma már jóval kedvezményesebb áron juthatunk hozzá az elérés lehetőségéhez mint néhány évvel korábban. Azonban még mindig nem árt, ha a szolgáltatás igénybevétele előtt tájékozódunk a piacon és nem futunk bele az első akciós ajánlatba.
Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban igénybe vehetjük szakember segítségét is, akik segítenek nekünk igényeink felmérésében, és kiválasztani az igen hosszú listából a nekünk leginkább megfelelő terméket.
Induló csomagok magánszemélyeknek
 
Ha rászántuk magunkat és „bekötetjük” az Internetet első körben érdeklődhetünk a telefonszolgáltatónknál (ha nincs ilyen akkor választhatjuk a „kettő az egyben” szolgáltatást is ami telefont és Internetet is tartalmaz), illetve a gépvásárlás helyén is a kedvezményes lehetőségekről. Ez egy nagyon jó kiindulópont ahhoz, hogy össze tudjuk vetni más szolgáltatók áraival.
Legelső lépésben az igényeinket kell megfogalmaznunk, azaz: mire fogjuk használni a netet. Hány e-mail címre van szükségünk (általában adnak bőven, úgyhogy jut a család minden tagjának), akarunk-e filmeket letölteni, stb. Ezeknek a szempontoknak megfelelően választhatjuk ki díjcsomagunkat. A kezdő csomagokat általában egyszeri belépési díj nélkül kínálják, a havi díjak pedig néhány ezer forintra rúgnak, ráadásul diákoknak plusz kedvezményekkel is szolgálnak a forgalmazók.
Forrás: Internet
Az ADSL és társai
A választható csomagok körét behatárolja, hogy dial-up, ADSL, mikrohullámú vagy egyéb vezeték nélküli technikát szeretnénk.
Szélessávú, gyors internetkapcsolatot létesíthetünk az ADSL technológia segítségével. Előre tervezhetőek a költségek: telefon és internet forgalmi díj nélkül folyamatosan, akár éjjel-nappal szörfölhetünk, levelezhetünk a neten és tölthetünk le fájlokat. Egyidőben internetezhetünk és telefonálhatunk: az ADSL internetszolgáltatás nem igényli új vonal fizikai kiépítését, mégis párhuzamos használatot biztosít számunkra.
Az ADSL előnyeit megtartva választhatjuk a vezeték nélküli megoldásokat is. Ezen szolgáltatások további jó tulajdonsága, hogy a lakás bármely pontjáról (vagy akár a kertből) kapcsolódhatunk a világhálóra, anélkül, hogy az egész lakást „átszőnénk” kábelekkel.
Egy kis statisztika
 

Jellemzően az ADSL a favorit ugyanis a szélessávú Internet hozzáférések számát jelző xDSL (döntően ADSL) vonalszám november végére az egy hónappal korábbi 347 520-ról 367 063-ra nőtt. Ez az összes bekapcsolt fővonal 10,88 százaléka, január óta a vonalak száma közel 97 ezerrel növekedett.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem