2 °C Budapest

Internet - Mi, hol, mennyiért ?

Pénzcentrum
2006. január 10. 12:00

Napjainkban már szinte elképzelhetetlen az élet a világháló használata nélkül. Ha jelentkezni akarunk egy állásra, pénzügyeinket akarjuk intézni, munkához, tanuláshoz, információszerzéshez legjobb és leggyorsabb megoldás az Internet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
 
A növekvő igények és az éleződő piaci verseny a magyarországi szolgáltatókat is versenyre kényszeríti. Ma már jóval kedvezményesebb áron juthatunk hozzá az elérés lehetőségéhez mint néhány évvel korábban. Azonban még mindig nem árt, ha a szolgáltatás igénybevétele előtt tájékozódunk a piacon és nem futunk bele az első akciós ajánlatba.
Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban igénybe vehetjük szakember segítségét is, akik segítenek nekünk igényeink felmérésében, és kiválasztani az igen hosszú listából a nekünk leginkább megfelelő terméket.
Induló csomagok magánszemélyeknek
 
Ha rászántuk magunkat és „bekötetjük” az Internetet első körben érdeklődhetünk a telefonszolgáltatónknál (ha nincs ilyen akkor választhatjuk a „kettő az egyben” szolgáltatást is ami telefont és Internetet is tartalmaz), illetve a gépvásárlás helyén is a kedvezményes lehetőségekről. Ez egy nagyon jó kiindulópont ahhoz, hogy össze tudjuk vetni más szolgáltatók áraival.
Legelső lépésben az igényeinket kell megfogalmaznunk, azaz: mire fogjuk használni a netet. Hány e-mail címre van szükségünk (általában adnak bőven, úgyhogy jut a család minden tagjának), akarunk-e filmeket letölteni, stb. Ezeknek a szempontoknak megfelelően választhatjuk ki díjcsomagunkat. A kezdő csomagokat általában egyszeri belépési díj nélkül kínálják, a havi díjak pedig néhány ezer forintra rúgnak, ráadásul diákoknak plusz kedvezményekkel is szolgálnak a forgalmazók.
Forrás: Internet
Az ADSL és társai
A választható csomagok körét behatárolja, hogy dial-up, ADSL, mikrohullámú vagy egyéb vezeték nélküli technikát szeretnénk.
Szélessávú, gyors internetkapcsolatot létesíthetünk az ADSL technológia segítségével. Előre tervezhetőek a költségek: telefon és internet forgalmi díj nélkül folyamatosan, akár éjjel-nappal szörfölhetünk, levelezhetünk a neten és tölthetünk le fájlokat. Egyidőben internetezhetünk és telefonálhatunk: az ADSL internetszolgáltatás nem igényli új vonal fizikai kiépítését, mégis párhuzamos használatot biztosít számunkra.
Az ADSL előnyeit megtartva választhatjuk a vezeték nélküli megoldásokat is. Ezen szolgáltatások további jó tulajdonsága, hogy a lakás bármely pontjáról (vagy akár a kertből) kapcsolódhatunk a világhálóra, anélkül, hogy az egész lakást „átszőnénk” kábelekkel.
Egy kis statisztika
 

Jellemzően az ADSL a favorit ugyanis a szélessávú Internet hozzáférések számát jelző xDSL (döntően ADSL) vonalszám november végére az egy hónappal korábbi 347 520-ról 367 063-ra nőtt. Ez az összes bekapcsolt fővonal 10,88 százaléka, január óta a vonalak száma közel 97 ezerrel növekedett.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 9. csütörtök
Natália
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 9. 09:57