A japánok kelendőbbek mint a franciák

Pénzcentrum
2006. január 9. 08:34

Az újautó-piac tavalyi utolsó három hónapja nagyobb forgalmat hozott, mint a megelőző negyedévek, az éves forgalom viszont így is elmarad a 2004. évi 208 ezertől. 2005-ben várhatóan 201 ezer körül alakul az értékesítés, ami 3,5-4 százalékos csökkenést jelent az egy évvel korábbihoz képest. - írja a Napi Gazdaság

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Győző Gábor, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének elnöke szerint jó ha 200 ezer felett lesz a 2005-ös teljesítmény, ám a szervezet által hivatalosan véglegesített adatokra még január végéig várni kell. A visszaesés leginkább az olasz (Alfa Romeo, Fiat, Lancia) és a francia (Citroën, Peugeot, Renault) márkákra volt jellemző. Az utóbbiaknál a forgalomcsökkenés részben azzal magyarázható, hogy mind a három autógyártó magyarországi vezérképviselete az év elején bejelentette: 2005-től az európai uniós elvárásoknak megfelelően a nyugat-európai piacok árszintjén értékesítik az új modelleket, amelyek árai legfeljebb átlag 5 százalékos eltérést mutathatnak az ottaniakhoz képest. Az olasz márkák közül a legkevésbé a Fiat esett vissza: a csökkenés ellenére sikerült megtartania három százalék körüli piaci részesedését.
A legnagyobb arányban (mintegy 80 százalékban) továbbra is a kis és a középkategóriás új személyautókat vitték a vevők, de a tavalyi év jellemzője az is, hogy a prémium és a luxusszemélyautók, valamint a szabadidő-terepjárók (SUV) eladásai minden negyedévben növekedést mutattak. Ezt nem fékezte az üzemanyagárak jelentős növekedése, igaz, a SUV-ok közül a dízelmotorral szereltek voltak a legkelendőbbek. Lényegében töretlen maradt a japán márkák kelendősége is: szinte mindegyikük növelte eladásait vagy legalább is hozta 2004-es szintjét. A leglátványosabb gyarapodást a Subaru érte el, ami annak is köszönhető, hogy a korábbihoz képest csaknem háromszorosára nőtt a márkakereskedések száma.
A legjobb teljesítményt a Ford nyújtotta: míg kezdetben 9-10, majd az év végére 3-4 százalék körüli volt az újautó-eladások visszaesése, addig a Ford Motor Hungária Kft. negyedévről negyedévre bővülő eladásaival éves átlagban csaknem 20 százalékos növekedést ért el. Kisebb-nagyobb arányban növelte eladását a három legnagyobb vezérképviseleti, illetve márkaimportőri cégcsoport is. Ezek közül a legtöbb autót (44 ezret) tavaly is a Porsche Hungaria értékesítette, amelyet a Magyar Suzuki Rt. követ, míg harmadik helyen a GM Hungary-csoport végzett.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 3. péntek
Ferenc, Olívia
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?