2 °C Budapest

Két Audin bukott meg az igazgató

Pénzcentrum
2006. január 6. 17:04

Vádat emeltek vesztegetés miatt a Kincstári Vagyoni Igazgatóság volt jogi igazgatója és egy másik személy ellen.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.Vádat emeltek vesztegetés miatt a Kincstári Vagyoni Igazgatóság volt jogi igazgatója és egy másik személy ellen.

A KVI vezető beosztású dolgozója két nagy értékű Audit kért az autógyártól egy szerződés létrejöttéért – mondta a Fővárosi Főügyészség szóvivője. A volt jogi igazgatót állami szerv önálló intézkedésre jogosult dolgozója által elkövetett vesztegetés miatt tettesként, egy másik személyt pedig, aki az autók átvételében működött volna közre, bűnsegédként vádol a Fővárosi Főügyészség a Fővárosi Bírósághoz a napokban benyújtott vádiratában – közölte Varga Jenő.

Az eljárás adatai szerint szeptemberben az Audi gyár munkatársa feljelentést tett azért, mert amikor a cég állami földterületet kívánt vásárolni, a KVI akkori jogi igazgatója egzisztenciális biztosítékként két nagy értékű Audi személygépkocsit kért. A feljelentés nyomán a Nemzeti Nyomozó Iroda megindította a nyomozást, az autók átadására már nem került sor.

Októberben őrizetbe vették a jogi igazgatót és a másik személyt, aki az autók átvételében közreműködött volna. Rövidesen mindketten előzetes letartóztatásba kerültek. Az Audi gyár az ügy felderítése érdekében együttműködött a hatóságokkal – jegyezte meg az ügyészségi szóvivő.

Amennyiben a vádlottak bűnösségét a bíróság bizonyítottnak találja, a vádbeli minősítés alapján akár öt évig tartó szabadságvesztés is kiszabható. (MTI)

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?