7 °C Budapest

Beperelték a Tescót

Pénzcentrum
2006. január 6. 09:06

Hetek óta csúszik a Tesco siklósi áruházának átadása. A vállalat december elején szerette volna megnyitni 3 ezer négyzetméteres hipermarketjét a dél-baranyai településen. - írja a Népszabadság

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
 
Hetek óta csúszik a Tesco siklósi áruházának átadása. A vállalat december elején szerette volna megnyitni 3 ezer négyzetméteres hipermarketjét a dél-baranyai településen. – írja a Népszabadság
Danks Emese, a Tesco Global Rt. kommunikációs igazgatója elmondta, hogy még nem kapták meg az üzemeltetéshez szükséges engedélyeket, arról viszont nem nyilatkozott, miért csúszik az engedélyeztetés. A Népszabadság szerint ebben közrejátszhat az is, hogy az építési engedélyt a harkányi Zöld Forrás Egyesület megtámadta. Balogh István, a civil szervezet környezetvédelmi szakértője elmondta: azért fellebbeztek, mert a Tesco egy benzinkutat is tervezett az áruház mellé, ám ez a töltőállomás veszélyezteti a szomszédos Harkány gyógyvízbázisát.
A gyógyvíz tulajdonosa, a fürdőváros önkormányzata ugyanakkor nem emelt kifogást a benzinkút ellen.
Az építési engedély ellen benyújtott fellebbezést az illetékes hatóságok többször is visszautasították, ezért a Zöld Forrás pert indított. Az ügyet január 19-én tárgyalja a bíróság. Azt nem tudni, mi történik, ha a bíróság az építési engedélyt jogtalannak találja, hiszen az áruház és a benzinkút már megépült. A per a civil szervezet és az engedélyező hatóság között folyik, abban a Tesco nem vesz részt.
Balogh István szerint egyébként az áruház megnyitása azért késik, mert az épületet megrongálta a feltörő talajvíz. Danks Emese cáfolta Balogh állítását, azt elismerte viszont, hogy decemberben eltörött az áruház egyik nyomócsöve.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 28. vasárnap
Stefánia
47. hét
November 28.
Advent (1.)
November 28.
Nemzetközi Aura nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 27. 19:18