2 °C Budapest

Beperelték a Tescót

Pénzcentrum
2006. január 6. 09:06

Hetek óta csúszik a Tesco siklósi áruházának átadása. A vállalat december elején szerette volna megnyitni 3 ezer négyzetméteres hipermarketjét a dél-baranyai településen. - írja a Népszabadság

 
Hetek óta csúszik a Tesco siklósi áruházának átadása. A vállalat december elején szerette volna megnyitni 3 ezer négyzetméteres hipermarketjét a dél-baranyai településen. – írja a Népszabadság
Danks Emese, a Tesco Global Rt. kommunikációs igazgatója elmondta, hogy még nem kapták meg az üzemeltetéshez szükséges engedélyeket, arról viszont nem nyilatkozott, miért csúszik az engedélyeztetés. A Népszabadság szerint ebben közrejátszhat az is, hogy az építési engedélyt a harkányi Zöld Forrás Egyesület megtámadta. Balogh István, a civil szervezet környezetvédelmi szakértője elmondta: azért fellebbeztek, mert a Tesco egy benzinkutat is tervezett az áruház mellé, ám ez a töltőállomás veszélyezteti a szomszédos Harkány gyógyvízbázisát.
A gyógyvíz tulajdonosa, a fürdőváros önkormányzata ugyanakkor nem emelt kifogást a benzinkút ellen.
Az építési engedély ellen benyújtott fellebbezést az illetékes hatóságok többször is visszautasították, ezért a Zöld Forrás pert indított. Az ügyet január 19-én tárgyalja a bíróság. Azt nem tudni, mi történik, ha a bíróság az építési engedélyt jogtalannak találja, hiszen az áruház és a benzinkút már megépült. A per a civil szervezet és az engedélyező hatóság között folyik, abban a Tesco nem vesz részt.
Balogh István szerint egyébként az áruház megnyitása azért késik, mert az épületet megrongálta a feltörő talajvíz. Danks Emese cáfolta Balogh állítását, azt elismerte viszont, hogy decemberben eltörött az áruház egyik nyomócsöve.
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem