"Nem vagyok korrupt, csak kölcsönkértem" - lebukott a polgármester

Pénzcentrum
2006. január 5. 08:30

Felfüggesztették állásából egy romániai falu polgármesterét, akiről bebizonyosodott, hogy lefizették. A férfi azt állítja, csak kölcsönbe vette át az óriási összeget.

Már hónapok óta tart a botrány a  romániai Brassó megye egyik településén, mivel a falu polgármesterét korrupcióval vádolják. A középkorú férfi 60 ezer eurót (15 millió forintot) fogadott el egy helyi lakostól, aki arra kérte, hogy az ő javára döntsenek egy föld-visszaszolgáltatási ügyben. A lefizető megkapta a földet, ellenlábasa azonban nem hagyta ennyiben a dolgot: felhívta a román Korrupcióellenes Bizottság figyelmét az igazságtalan döntésre.
A polgármester a vizsgálatok során beismerte, hogy a summa valóban gazdát cserélt, ám azt állította: csak kölcsönkért a pereskedő felektől, és szándékában állt visszaszolgáltatni a pénzt. Érvelése azonban nem volt meggyőző, így elbocsátották tisztségéből, és bírósági eljárást indítottak ellene.

(forrás: Hírszerző)

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22