11 °C Budapest

Földgázt találtak az ukránok

Pénzcentrum
2006. január 5. 11:37

Harkiv megye kobzevszki földgáztelepén újabb lelőhelyekre bukkantak - közölték a Harkiv Megyei Közigazgatási Hivatalban. A szakértők szerint az újonnan létrehozott furatból a jövőben évente akár 1 milliárd köbméter földgázt is kitermelhetnek.

Harkiv megye kobzevszki földgáztelepén újabb lelőhelyekre bukkantak – közölték a Harkiv Megyei Közigazgatási Hivatalban. A szakértők szerint az újonnan létrehozott furatból a jövőben évente akár 1 milliárd köbméter földgázt is kitermelhetnek.
A From-ua internetes kiadvány szerint az Ukburgaz szakemberei az új lelőhely vizsgálata után közölték, hogy évente akár 1 milliárd köbméter földgázt is kitermelhetnek a furatból. Arszen Avakov, kormányzó kijelentette, hogy 2006-ban 3-5 százalékkal több földgázt termelnek majd ki a megyében, ugyanakkor újabb lelőhelyek feltárásával ez az arány növekedhet. A kobzevszki földgáztelepet 2002-ben nyitották meg, de a feltárása még jelenleg is tart.

2005. január elsején 25,7 milliárd köbméter földgázt tárolt Ukrajna tartalékként, 2005-ben 308,8 millió köbméter földgázt termeltek ki az országban.(forrás:MNO)

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?