7 °C Budapest

Egyelőre marad a régi

Pénzcentrum
2006. január 5. 09:29

Nem találta megfelelőnek az Educatio Kht. az új diákigazolványokra tett árajánlatot, ezért eredménytelennek nyilvánította a közbeszerzési eljárást és hamarosan új felhívást tesz közzé. A diákigazolványok ára az új közbeszerzési eljárás sikeres lezárásig nem változik, azt követően kormányrendelet dönt arról, hogy a diákkártyák bekerülési költségéből mennyit térítenek a diákok - közölte az Oktatási Minisztérium sajtóirodája.

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Kht. 2005. december 28-án eredménytelenné nyilvánította az új diákigazolványok gyártására kiírt nyilvános közbeszerzési eljárást, amelyre eredetileg három cég pályázott. Az egyiket az Educatio Kht. minősítette alkalmatlannak, a másikat a közbeszerzési döntőbizottság zárta ki, a harmadik, a T-Systems Hungary Kft. ajánlata pedig azért vált elfogadhatatlanná, mert a cég az Educatio Kht. többszöri kérésére sem csökkentette számottevően ajánlati árait.
A T-Systems Hungary Kft. 2005. december 22-én benyújtott módosított ajánlatában a közoktatási diákigazolványok előállítási ára nettó 289 forint, míg a felsőoktatási, elektronikus aláírásra is alkalmas kártyák előállítási ára nettó 2750 forint volt. Ezeket az árakat az utolsó tárgyaláson nettó 275 és 2475 forintra módosították, amelyek még mindig meghaladják a rendelkezésre álló kereteket, így azokat az Educatio Kht. nem tudta elfogadni.
A drágának talált és ezért elutasított ajánlat alapján legyártott kártyák is lényegesen kevesebbe kerültek volna, mint amivel a Fidesz a közvéleményt riogatta - áll a közleményben.
Az igazolványok előállítási ára nem tartalmazza az igénylések feldolgozásának, illetve a telefonos és internetes ügyfélszolgálatok működtetésének, valamint az egyéb központi adminisztratív teendők (nyomtatványok rendelése, kiküldése stb.) ellátásának, továbbá a központi infrastruktúra üzemeltetésének költségeit. Ezeket a tevékenységeket jogszabályi felhatalmazással közhasznú tevékenységének keretében az Educatio Kht. végzi el. Mindez igénylésenként, kártyatípustól függetlenül, átlagosan közelítőleg 500 Ft költséget jelent.
A diákoknak eddig sem kellett a kártyák teljes bekerülési összegét megfizetniük, várhatóan ezután sem kell - hangsúlyozza a minisztérium. A hatályos jogszabály szerint a kártya diákok által fizetendő díja jelenleg bruttó 550 Ft a közoktatásban, és bruttó 1600 Ft a felsőoktatásban.
Az új diákigazolványok árát a gyakorlatnak megfelelően kormányrendelet határozza majd meg, ennek megalkotására azonban csak az új közbeszerzési eljárás sikeres lezárása után kerülhet sor.

Az Educatio Kht. megkezdte az új közbeszerzési eljárás előkészítését, amelyet várhatóan még januárban közzétesz.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem