Orbán eltervezte, hogy győzni fog

Pénzcentrum
2006. január 4. 12:00

"Győzelmi tervet" készíttetett Orbán Viktor a parlamenti választások megnyerésére. A képviselőjelölteket először a kampánystratégiájuk minősíti.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Fideszes politikusok már sokszor nyilatkoztak arról, milyen fontos, hogy a 176 választókörzet mindegyikében népszerű képviselőjelöltek szálljanak ringbe: helyi küzdelemben kell ugyanis megnyerni a választásokat. Révész Máriusz Fidesz-szóvivő megerősítette, 2006-ban a Fidesz a választókerületekre összpontosít. Biztosra akar menni, ezért olyan jelöltekre van szüksége, akik képesek megszerezni körzetükben a mandátumot. Ezért szólította fel Orbán az általa kinevezett választókerületi elnököket, készítsenek tervet arról, hogy az adott helyen milyen taktika, illetve stratégia a leginkább célravezető.
Így a Fidesz képviselőjelöltjeinek szisztematikusan fel kellett térképezniük a körzetüket, külön stratégiát vázolva a panelek és a kertvárosi részek választópolgárainak megszólítására. A problématérképnek azt is tartalmaznia kell, hogy az adott választókörzetben milyen legyen a kapcsolat az egyházakkal, a civil szervezetekkel, a KDNP-vel, a MIÉP-pel és a kisgazdákkal. A győzelmi terv komoly vizsgafeladat, hiszen aki nem tud célravezető kampánystratégiát vázolni, nem állhat rajthoz tavasszal.
Orbán Viktor nemrégiben, a KDNP nagygyűlésén keserűen szólt arról, hogy 2002-ben öt mandátumon, mindössze néhány ezer szavazaton múlt, hogy végül nem a Fidesz alakíthatott kormányt. A Fidesz politikusai kalkulálnak azzal, hogy ha az MDF, illetve más, kisebb jobboldali pártok elvisznek is 5-7 százalékot, azt az egyéni mandátumok megszerzésével lehet kompenzálni. A vidék megszólítása és a totális mozgósítás a Fidesz-kampány sikerének a záloga. (forrás: Népszabadság)
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?