34 °C Budapest

Meddig szól még a rádió ?

Pénzcentrum
2006. január 4. 12:30

Egyelőre senki sem állt elő javaslattal a közrádiónál keletkezett káosz megoldására, az elnökség tagjai között nincs egyetértés arról, ki jogosult meghosszabbítani az év végén lejárt vezetői mandátumokat. Szakértők szerint a közmédium a működésképtelenség felé sodródik.

Egyelőre senki sem állt elő javaslattal a közrádiónál keletkezett káosz megoldására, az elnökség tagjai között nincs egyetértés arról, ki jogosult meghosszabbítani az év végén lejárt vezetői mandátumokat. Szakértők szerint a közmédium a működésképtelenség felé sodródik.
A közrádiót a működésképtelenség fenyegeti, a Magyar Rádió (MR) két alelnökétől ugyanis megvonta a kuratórium az elnökség által az elnöki jogkörök gyakorlására adott eseti felhatalmazást. Ezért nincs döntés a műsorújság kinyomtatásáról és az is csak az Antenna Hungária jóindulatán múlik, hogy egyáltalán szól a rádió, hiszen a műsorszórásról jogkör híján nem szerződött vele senki.
Így fordulhatott elő az is, hogy negyedik munkanapját kezdi meg megbízás és vezetői jogkör nélkül a Petőfi adófőszerkesztője és helyettese, a Bartók és a Kossuth adófőszerkesztő-helyettese valamint a művészeti főszerkesztő és helyettese, több beosztott munkatárs is.
Az MR kuratóriumának MSZP által jelölt elnöke, Gellért Kis Gábor elmondta: várja a helyzet megoldását célzó javaslatokat, egyelőre azonban nem érkezett hozzá egy sem. Mint mondta: néhány elnökségi tag és egyes civil kurátorok okolhatók azért, hogy a rádió két alelnöke esetenként nem gyakorolhat elnöki jogköröket.
Szadai Károly, a kuratórium Fidesz által jelölt elnökhelyettese szerint a társadalmi delegáltakkal kiegészült nagykuratóriumnak kell eldöntenie, hogy ad-e felhatalmazást az alelnököknek a megbízatások meghosszabbítására.
Sarkady Ildikó médiajogi szakértő úgy véli: mivel az MR működőképessége veszélyben forog, és a kuratórium nem ura a helyzetnek a törvényesség védelme érdekében az ügyészség léphet fel.

A Legfőbb Ügyészség szóvivője közölte: amennyiben a kuratóriumból vagy az MR Rt-től az arra jogosultak - például az Ellenőrző Testület vagy a Felügyelő Bizottság - törvényességi felügyeletet kérő beadvánnyal fordul a vádhatósághoz, vizsgálatot indítanak (forrás: Népszava)

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 28. 11:04
Pénzcentrum  |  2022. június 28. 10:52