Két milliárd a tét - megéri pályázni

Pénzcentrum
2006. január 4. 14:15

Összesen kétmilliárd forintra pályázhatnak a munkaügyi tárcánál azok a hazai cégek, amelyek új dolgozók foglalkoztatását vállalják - írja a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Összesen kétmilliárd forintra pályázhatnak a munkaügyi tárcánál azok a hazai cégek, amelyek új dolgozók foglalkoztatását vállalják – írja a Világgazdaság.
A munkahelyteremtést segítő kiírásra azok a cégek nyújthatnak be támogatási igényt, amelyek hozzáadott értékű tevékenységek elvégzésére keresnek új, főleg kvalifikált, diplomás kollégákat.
A 200 milliós keretösszegre azok az információtechnológiai, pénzügyi-számviteli-üzletviteli szolgáltató, tanácsadó, telefonos ügyfélszolgálati profilú cégek pályázhatnak, amelyek új beruházást terveznek, és legalább öt új munkatárs foglalkoztatását biztosítják. A pályázaton belül két kategóriában pályázhatnak a cégek. Elriaszthatja azonban a jelentkezőket, hogy míg az első kategóriában öt, addig a másodikban legalább három évig kell foglalkoztatni az újonnan felvett munkatársakat. Jobb a helyzet, ha kis- és középvállalkozás jut forráshoz, nekik ugyanis két évre kell vállalniuk az alkalmazást.

A másik, nagyobb keretű pályázat révén 1,8 milliárd forintot oszthat szét a tárca azon cégek között, amelyek elsősorban az ország gazdasági, társadalmi és foglalkoztatási szempontból elmaradottabb térségeiben végeznek beruházást, valamint hátrányos helyzetű munkavállalók foglalkoztatását vállalják. Itt csak olyan projekttel lehet pályázni, ahol a beruházást ez év november 30-ig befejezi a cég, legalább öt új munkahelyet létesít, az új kapacitásokat pedig öt évig működteti.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 3. péntek
Ferenc, Olívia
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?