32 °C Budapest

Eladják a nyaralót és laktanyát építenek az árából

Pénzcentrum
2006. január 4. 09:20

Számos ingatlanjától, egyebek között három balatoni üdülőjétől is megválik idén a honvédség. A várhatóan több milliárd forintos bevételből például laktanyákat korszerűsít, és lakásokat épít a tárca.

Számos ingatlanjától, egyebek között három balatoni üdülőjétől is megválik idén a honvédség. A várhatóan több milliárd forintos bevételből például laktanyákat korszerűsít, és lakásokat épít a tárca.
Idén többmilliárdos nagyságrendű bevételt remél a Honvédelmi Minisztérium (HM) feleslegessé vált ingatlanjainak értékesítéséből - közölte Bocskai István, a tárca szóvivője. A pénzt várhatóan laktanya-korszerűsítési, lakásépítési, lakásvásárlási kiadásokra, valamint a HM vagyonkezelésében lévő, kulturális, oktatási, jóléti, szociális vagy rekreációs célt szolgáló létesítmények korszerűsítésére költik.
Az értékesítés alatt álló ingatlanok között van egyebek között a honvédség siófoki, balatonfüredi és balatonberényi üdülője is.
Bocskai István elmondta, folyamatosan dolgoznak azon, hogy a feleslegessé vált katonai objektumokat forgalomképessé tegyék. Miután ez megtörtént, minden egyes ingatlanról három értékbecslés készül. Egyet a HM, egyet a bonyolító cég, egyet pedig a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) készít el, ezek alapján állapítják meg a becsült értékét.
A pályázatokat egy napilapban és a Magyar Közlönyben is megjelenteti az értékesítéssel megbízott - nyílt közbeszerzési pályázaton kiválasztott - Nemzeti Ingatlanforgalmazó és Lakásberuházó Rt., de a pályázati kiírások megtalálhatók a KVI honlapján is.
Idén több ingatlant térítésmentesen adnak át majd az önkormányzatoknak. Az utolsó ilyen csomagban szereplő honvédségi objektumokat ez év első negyedévében vehetik majd át az önkormányzatok. Ezek között például helyőrségi klubok, laktanyák és raktárak vannak, de a szentkirályszabadjai repülőtér is.

(forrás: Kormányzati Hírportál)

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 3. vasárnap
Kornél, Soma
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. július 3. 16:06