12 °C Budapest

Eladják a nyaralót és laktanyát építenek az árából

Pénzcentrum
2006. január 4. 09:20

Számos ingatlanjától, egyebek között három balatoni üdülőjétől is megválik idén a honvédség. A várhatóan több milliárd forintos bevételből például laktanyákat korszerűsít, és lakásokat épít a tárca.

Számos ingatlanjától, egyebek között három balatoni üdülőjétől is megválik idén a honvédség. A várhatóan több milliárd forintos bevételből például laktanyákat korszerűsít, és lakásokat épít a tárca.
Idén többmilliárdos nagyságrendű bevételt remél a Honvédelmi Minisztérium (HM) feleslegessé vált ingatlanjainak értékesítéséből - közölte Bocskai István, a tárca szóvivője. A pénzt várhatóan laktanya-korszerűsítési, lakásépítési, lakásvásárlási kiadásokra, valamint a HM vagyonkezelésében lévő, kulturális, oktatási, jóléti, szociális vagy rekreációs célt szolgáló létesítmények korszerűsítésére költik.
Az értékesítés alatt álló ingatlanok között van egyebek között a honvédség siófoki, balatonfüredi és balatonberényi üdülője is.
Bocskai István elmondta, folyamatosan dolgoznak azon, hogy a feleslegessé vált katonai objektumokat forgalomképessé tegyék. Miután ez megtörtént, minden egyes ingatlanról három értékbecslés készül. Egyet a HM, egyet a bonyolító cég, egyet pedig a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) készít el, ezek alapján állapítják meg a becsült értékét.
A pályázatokat egy napilapban és a Magyar Közlönyben is megjelenteti az értékesítéssel megbízott - nyílt közbeszerzési pályázaton kiválasztott - Nemzeti Ingatlanforgalmazó és Lakásberuházó Rt., de a pályázati kiírások megtalálhatók a KVI honlapján is.
Idén több ingatlant térítésmentesen adnak át majd az önkormányzatoknak. Az utolsó ilyen csomagban szereplő honvédségi objektumokat ez év első negyedévében vehetik majd át az önkormányzatok. Ezek között például helyőrségi klubok, laktanyák és raktárak vannak, de a szentkirályszabadjai repülőtér is.

(forrás: Kormányzati Hírportál)

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?