Tarolt a fapados

Pénzcentrum
2006. január 3. 14:46

Wizz Air, Kelet-közép Európa legnagyobb diszkont légitársasága a mai napon bejelentette, hogy a 2005. évben 1 889 608 utast szállított el. Ez az utasszám 233%-os növekedést jelent a légitársaság 2004. évi eredményeihez képest (567 885 utas).

Wizz Air, Kelet-közép Európa legnagyobb diszkont légitársasága a mai napon bejelentette, hogy a 2005. évben 1 889 608 utast szállított el. Ez az utasszám 233%-os növekedést jelent a légitársaság 2004. évi eredményeihez képest (567 885 utas).
Wizz Air piacvezető pozíciót ért el minden kelet-közép európai országban (Magyarország, Lengyelország, Bulgária) melyből üzemelését megkezdte.
A légitársaság bázist alakított ki Budapesten, a lengyelországi Katowicében, Varsóban és Gdanskban. Kedvezményes árú repülőjegyeket kínál a lengyelországi Poznanból, Wroclawból, a litvániai Kaunasból és a bulgáriai Szófiából utazók számára is.
2006 nyarán a Wizz Air 50 útvonalon kínál havonta 350 000 ülőhelyet. Ez 50%-os növekedést jelent a tavaly nyári adatokhoz képest.

“2005 jelentős év volt számunkra. Működésünk második évében figyelemre méltó eredményeket értünk el. Háromszorosára növekedtünk, további piacokra léptünk, folyamatos terjeszkedésünk érdekében szerződést írtunk alá 24 új Airbus A320 típusú repülőgép vásárlására és Kelet-közép Európa legalacsonyabb költségekkel működő diszkont légitársaságává váltunk a versenyképesség és a pénzügyi stabilitás érdekében. – mondta el Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója. “A Wizz Air 2006-ban tovább folytatja terjeszkedését a már meglévő piacokon és újabb kelet-közép európai országokban. A légitársaság jó úton halad afelé, hogy idén elérje a 3 milliós utasszámot és két éven belül a régió egyetlen és legnagyobb légitársaságává,  illetve egyetlen kelet-közép európai bázisú diszkont légitársaságává váljon. – tette hozzá Váradi.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem