4 °C Budapest

Nincs meg a kólibaktériumos szaloncukor - tagad a Bonbonetti

Pénzcentrum
2006. január 2. 08:16

A Bonbonetti Kereskedelmi Kft. számára mára ismertté vált jegyzőkönyvek szerint az Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Állomás 2005. november 9-én Baranya megyében ellenőrzést tartott egyes szaloncukrok minőségének vizsgálatára. Az Állomás a vizsgálatot hivatalból folytatta le, nem lakossági bejelentés alapján. A méréseik és a saját laboratóriumukban lefolytatott vizsgálatok eredményét december 16-án juttatták el a Bonbonetti Kereskedelmi Kft. számára.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Ez alapján az édesipari társaság azonnal eljuttatta az Állomás által kifogásolt - ugyanabból a gyártásból származó - szaloncukor nála található ellenmintáját egy független akkreditált laboratóriumhoz melynek vizsgálata negatív eredményt hozott, tehát megállapította, hogy a szaloncukor nem tartalmaz Escherichia coli fertőzést.
A vizsgálatok eredménye alapján a Bonbonetti Kereskedelmi Kft. kijelenti, hogy nem állított elő és nem hozott forgalomba kólibaktériummal fertőzött szaloncukrot.
A társaság mind a szaloncukrok, mind más édesipari termékek gyártása során maximálisan betartja az egészségügyi előírásokat, az üzemben maga az Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Állomás, az ÁNTSZ és más hatóságok rendszeres ellenőrzéseket folytatnak és ez idáig semmilyen kifogást nem emeltek a Bonbonetti által forgalmazott édesipari termékekkel szemben.
Sánta Sándor a Bonbonetti Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója a társaság élelmiszer-higiéniai minőségbiztosításával kapcsolatosan elmondta: „A Bonbonetti Kereskedelmi Kft. gyártócége a Stollwerck Budapest Kft. több mint tíz éve teljeskörű minőségbiztosítási rendszert működtet, amelyben az élelmiszer-biztonság kiemelt fontossággal bír. Minden gyártósoron működtetjük a HACCP rendszert. Nyersanyagainkat, alapanyagainkat és késztermékeinket az élelmiszer-biztonsági paraméterekre az előírásoknak megfelelően rendszeresen vizsgáljuk. Az üzem élelmiszer-higiéniai és a termékek mikrobiológiai ellenőrzése mellett független akkreditált laboratórium is folyamatosan vizsgálja alapanyagainkat és késztermékeinket. Ami a mért értéket illeti:  a 4/98. számú EüM rendeletben meghatározott határértéket elérő értékeket soha nem mutattunk ki, sem mi, sem a független laboratórium. Ezen vizsgálat nem csak az Escherichia coli, de más kórokozókra is minden esetben kiterjed."
A Bonbonetti Kereskedelmi Kft. a fogyasztók biztonságát maximálisan szem előtt tartva készséggel együttműködik a hatóságokkal a kialakult ellentmondás tisztázása érdekében.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?