13 °C Budapest

Nincs meg a kólibaktériumos szaloncukor - tagad a Bonbonetti

Pénzcentrum
2006. január 2. 08:16

A Bonbonetti Kereskedelmi Kft. számára mára ismertté vált jegyzőkönyvek szerint az Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Állomás 2005. november 9-én Baranya megyében ellenőrzést tartott egyes szaloncukrok minőségének vizsgálatára. Az Állomás a vizsgálatot hivatalból folytatta le, nem lakossági bejelentés alapján. A méréseik és a saját laboratóriumukban lefolytatott vizsgálatok eredményét december 16-án juttatták el a Bonbonetti Kereskedelmi Kft. számára.

Ez alapján az édesipari társaság azonnal eljuttatta az Állomás által kifogásolt - ugyanabból a gyártásból származó - szaloncukor nála található ellenmintáját egy független akkreditált laboratóriumhoz melynek vizsgálata negatív eredményt hozott, tehát megállapította, hogy a szaloncukor nem tartalmaz Escherichia coli fertőzést.
A vizsgálatok eredménye alapján a Bonbonetti Kereskedelmi Kft. kijelenti, hogy nem állított elő és nem hozott forgalomba kólibaktériummal fertőzött szaloncukrot.
A társaság mind a szaloncukrok, mind más édesipari termékek gyártása során maximálisan betartja az egészségügyi előírásokat, az üzemben maga az Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Állomás, az ÁNTSZ és más hatóságok rendszeres ellenőrzéseket folytatnak és ez idáig semmilyen kifogást nem emeltek a Bonbonetti által forgalmazott édesipari termékekkel szemben.
Sánta Sándor a Bonbonetti Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója a társaság élelmiszer-higiéniai minőségbiztosításával kapcsolatosan elmondta: „A Bonbonetti Kereskedelmi Kft. gyártócége a Stollwerck Budapest Kft. több mint tíz éve teljeskörű minőségbiztosítási rendszert működtet, amelyben az élelmiszer-biztonság kiemelt fontossággal bír. Minden gyártósoron működtetjük a HACCP rendszert. Nyersanyagainkat, alapanyagainkat és késztermékeinket az élelmiszer-biztonsági paraméterekre az előírásoknak megfelelően rendszeresen vizsgáljuk. Az üzem élelmiszer-higiéniai és a termékek mikrobiológiai ellenőrzése mellett független akkreditált laboratórium is folyamatosan vizsgálja alapanyagainkat és késztermékeinket. Ami a mért értéket illeti:  a 4/98. számú EüM rendeletben meghatározott határértéket elérő értékeket soha nem mutattunk ki, sem mi, sem a független laboratórium. Ezen vizsgálat nem csak az Escherichia coli, de más kórokozókra is minden esetben kiterjed."
A Bonbonetti Kereskedelmi Kft. a fogyasztók biztonságát maximálisan szem előtt tartva készséggel együttműködik a hatóságokkal a kialakult ellentmondás tisztázása érdekében.
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem