31 °C Budapest

Gáztámadás: A nagyfogyasztók álljanak át olajra !

Pénzcentrum
2006. január 2. 08:30

Az orosz gázcsapok elzárása után bekövetkezett nyomáscsökkenés hatására a MOL felszólítja nagyfogyasztóit, hogy hétfőtől gáz helyett olajat használjanak - mondta az olajtársaság kommunikációs igazgatója.

"Hétfő reggeltől egyes nagyfogyasztókat, erőműveket, fűtőműveket felszólítunk arra, hogy az érvényben lévő szerződésnek megfelelően álljanak át más fűtőanyagra, olajra. Ez még nem korlátozás" - közölte Ferencz I. Szabolcs. A kommunikációs igazgató elmondta, hogy jelenleg 25 százalékkal kevesebb földgáz érkezik Magyarországra.
A reggeli órákban 5-10 százalékkal kevesebb érkezett, a nap folyamán ez az érték felemelkedett 25 százalékra. Ez az utóbbi órákban stabilizálódott.
"A lakossági igények kielégítéséhez szükséges gázmennyiség rendelkezésre áll a MOL tárolóiban. " - közölte Ferencz I. Szabolcs.
Az orosz állami gázmonopólium újév reggelén látott hozzá a gázcsapok elzárásához, miután Ukrajna elutasította drasztikus áremelési követelését. A Gazprom vasárnap délelőtt fél tíz (közép-európai idő szerint reggel fél nyolc) után kezdte meg a nyomás csökkentését az Ukrajnába irányuló két fővezetéken. Európa földgázszükségletének egynegyedét Oroszországból szerzi be, többségét az Ukrajnán át haladó vezetéken keresztül.
Ferencz I. Szabolcs elmondta: egyes nagyfogyasztókkal a szerződéskötés során megállapodtak, hogy árkedvezményt kapnak, de cserébe vállalják, hogy a jelenlegihez hasonló helyzetekben átállnak olajra.

(forrás: MTI)

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?