29 °C Budapest

Vállalkozók az APEH ellen

Pénzcentrum
2005. december 29. 09:54

A kisvállalkozások érdekképviselete, az IPOSZ határozottan ellenzi, hogy az adóhatóság jövedelmezőségi mutatók - vagyis egy elvárható minimum jövedelem - alapján döntse el, mely vállalkozásokat ellenőrzi majd kiemelten.

A kisvállalkozások érdekképviselete, az IPOSZ határozottan ellenzi, hogy az adóhatóság jövedelmezőségi mutatók – vagyis egy elvárható minimum jövedelem – alapján döntse el, mely vállalkozásokat ellenőrzi majd kiemelten.
Az adóhatóság jövőre szakmánként és tevékenységenként úgynevezett jövedelmezőségi mutatókat dolgoz ki. Azok a vállalkozások, amelyek nem érik el az APEH által meghatározott legkisebb jövedelmet, fokozott ellenőrzésre számíthatnak. A kisvállalkozások érdekképviselete, az IPOSZ határozottan ellenzi az elképzelést – jelentette ki Kassai Róbert alelnök.
„Az adóhatóságnak természetesen joga van ellenőrizni, és egy általa elképzelt jövedelmezőséget – amely általában a valósággal köszönő viszonyban sincs – fölállítani és bennünket ennek alapján megadóztatni, de az érdekképviselet a leghatározottabban föl fog lépni ez ellen a teljesen agyament elképzelés ellen” – fogalmazott az érdekképviselet alelnöke.
Kassai Róbert szerint szükség van a fekete- és a szürkegazdaság szereplőinek fokozott ellenőrzésére, ugyanakkor úgy véli: íróasztal mellől nem lehet megállapítani, hogy egy-egy vállalkozás valójában mekkora jövedelmet termel.
„Az IPOSZ mindenfajta ellenőrzést támogat. Nagyon helyes, hogy az APEH ellenőrizni akarja a jövedelmüket eltitkolókat. Az azonban, hogy a helyszínen ellenőrzi, hogy befolyt-e az a jövedelem, amit az íróasztalnál elképzelt, majd ennek alapján állapítja meg az esetleges büntetést és az adóhátralékot – ez a realitástól nagyon messze van” – mondta Kassai Róbert.
Pontosabb képet a tervezett lépésről a vállalkozások legkorábban jövő február végén kaphatnak, amikor az APEH közzéteszi a rájuk vonatkozó jövedelmezőségi mutatókat.

(inforadio.hu)

Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 18. csütörtök
Ilona
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?