Vállalkozók az APEH ellen

Pénzcentrum
2005. december 29. 09:54

A kisvállalkozások érdekképviselete, az IPOSZ határozottan ellenzi, hogy az adóhatóság jövedelmezőségi mutatók - vagyis egy elvárható minimum jövedelem - alapján döntse el, mely vállalkozásokat ellenőrzi majd kiemelten.

A kisvállalkozások érdekképviselete, az IPOSZ határozottan ellenzi, hogy az adóhatóság jövedelmezőségi mutatók – vagyis egy elvárható minimum jövedelem – alapján döntse el, mely vállalkozásokat ellenőrzi majd kiemelten.
Az adóhatóság jövőre szakmánként és tevékenységenként úgynevezett jövedelmezőségi mutatókat dolgoz ki. Azok a vállalkozások, amelyek nem érik el az APEH által meghatározott legkisebb jövedelmet, fokozott ellenőrzésre számíthatnak. A kisvállalkozások érdekképviselete, az IPOSZ határozottan ellenzi az elképzelést – jelentette ki Kassai Róbert alelnök.
„Az adóhatóságnak természetesen joga van ellenőrizni, és egy általa elképzelt jövedelmezőséget – amely általában a valósággal köszönő viszonyban sincs – fölállítani és bennünket ennek alapján megadóztatni, de az érdekképviselet a leghatározottabban föl fog lépni ez ellen a teljesen agyament elképzelés ellen” – fogalmazott az érdekképviselet alelnöke.
Kassai Róbert szerint szükség van a fekete- és a szürkegazdaság szereplőinek fokozott ellenőrzésére, ugyanakkor úgy véli: íróasztal mellől nem lehet megállapítani, hogy egy-egy vállalkozás valójában mekkora jövedelmet termel.
„Az IPOSZ mindenfajta ellenőrzést támogat. Nagyon helyes, hogy az APEH ellenőrizni akarja a jövedelmüket eltitkolókat. Az azonban, hogy a helyszínen ellenőrzi, hogy befolyt-e az a jövedelem, amit az íróasztalnál elképzelt, majd ennek alapján állapítja meg az esetleges büntetést és az adóhátralékot – ez a realitástól nagyon messze van” – mondta Kassai Róbert.
Pontosabb képet a tervezett lépésről a vállalkozások legkorábban jövő február végén kaphatnak, amikor az APEH közzéteszi a rájuk vonatkozó jövedelmezőségi mutatókat.

(inforadio.hu)

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. február 21. szerda
Elenonóra
8. hét
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem