24 °C Budapest

Mindenki nyugodjon meg ! Nincs gáz

Pénzcentrum
2005. december 29. 11:41

A magyarországi háztartások gázellátása biztonságban van. Magyarország körülbelül hárommilliárd köbméternyi gáztartalékkal rendelkezik, amely hónapokon keresztül biztosítja a zavartalan gázellátást.

Az orosz-ukrán gázszállítási vita magyarországi hatásainak elkerülése érdekében a kormány folyamatosan tárgyal az érintett partnerekkel. A vita lényege, hogy az orosz Gazprom a jövőben Ukrajnának a korábbi, alapvetően szovjet időkből örökölt ár többszöröséért kívánja eladni a földgázt.  Ukrajnán keresztül érkezik Európába az orosz földgázexport mintegy négyötöde.
Folyamatban vannak a diplomáciai, gazdasági diplomáciai intézkedések is. Konzultációra a Külügyminisztériumba kéretik az orosz nagykövetet, a moszkvai nagykövetség pedig az orosz diplomácia segítségét kéri az ügyben. Magyarország felvette a kapcsolatot a többi gázimportőr országgal, így Szlovákiával, Csehországgal, Németországgal, mert ez a probléma egész Európa ügye. A kormány a mai napon felvette a kapcsolatot az Európai Unió energiaügyi biztosával is.

Kóka János miniszter folyamatosan tájékozódik a helyzetről, a MOL pedig megkülönböztetett figyelemmel kíséri a beérkező gáz mennyiségét. A minisztérium folyamatosan monitorozza a történéseket.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 29. péntek
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Kutatók éjszakája
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM