3 °C Budapest

Górcső alatt az akciós virsli

Pénzcentrum
2005. december 29. 08:17

A fogyasztóvédelmi ellenőrök 34 millió, az állategészségügyi szakemberek 90 millió forintos bírságot szabtak ki, valamint 250 tonna élelmiszert vontak be a karácsony előtti hetekben. Szilveszter közeledtével különösen a szeszes italokat és a virsliket veszik górcső alá.

Tűzveszélyes vasaló, túlmelegedő karácsonyfafüzér, érintésvédelmi szempontból veszélyes szendvicssütő, egészségre káros anyagból készült gyermekjáték; egyebek mellett ezeket a termékeket tiltotta be a fogyasztóvédelem ellenőrzései során - közölte Mesterházy Attila, az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium politikai államtitkára.
A második alkalommal megrendezett Pocsék Áruk Fórumán ismét olyan termékeket mutatunk be, amelyek a hatósági vizsgálatokon fennakadtak, nem jutottak el a fogyasztókhoz, de jól illusztrálják azokat a tipikus hibákat, amelyekre figyelni kell egy-egy termék megvásárlásakor - mondta Mesterházy Attila. A csaknem 500 ellenőrzés során mintegy 34 millió forint bírságot szabtak ki a fogyasztóvédelmi ellenőrök.
Süth Miklós főállatorvos a karácsonyi ellenőrzések tapasztalatairól elmondta, hogy két és fél hét alatt majdnem 90 millió forint bírságot szabtak ki az állategészségügyi szakemberek és 250 tonna élelmiszert vontak be. Az ellenőrzések során kiemelten vizsgálták a mikulásfigurák, szaloncukrok, habkarikák, húsipari termékek minőségét, szilveszterhez közeledve pedig a szeszes italokat és a különféle virsliket ellenőrzik fokozottan.

(forrás: Kormányzati Hírportál)

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 30. hétfő
Martina, Gerda
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?