0 °C Budapest

Górcső alatt az akciós virsli

Pénzcentrum
2005. december 29. 08:17

A fogyasztóvédelmi ellenőrök 34 millió, az állategészségügyi szakemberek 90 millió forintos bírságot szabtak ki, valamint 250 tonna élelmiszert vontak be a karácsony előtti hetekben. Szilveszter közeledtével különösen a szeszes italokat és a virsliket veszik górcső alá.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Tűzveszélyes vasaló, túlmelegedő karácsonyfafüzér, érintésvédelmi szempontból veszélyes szendvicssütő, egészségre káros anyagból készült gyermekjáték; egyebek mellett ezeket a termékeket tiltotta be a fogyasztóvédelem ellenőrzései során - közölte Mesterházy Attila, az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium politikai államtitkára.
A második alkalommal megrendezett Pocsék Áruk Fórumán ismét olyan termékeket mutatunk be, amelyek a hatósági vizsgálatokon fennakadtak, nem jutottak el a fogyasztókhoz, de jól illusztrálják azokat a tipikus hibákat, amelyekre figyelni kell egy-egy termék megvásárlásakor - mondta Mesterházy Attila. A csaknem 500 ellenőrzés során mintegy 34 millió forint bírságot szabtak ki a fogyasztóvédelmi ellenőrök.
Süth Miklós főállatorvos a karácsonyi ellenőrzések tapasztalatairól elmondta, hogy két és fél hét alatt majdnem 90 millió forint bírságot szabtak ki az állategészségügyi szakemberek és 250 tonna élelmiszert vontak be. Az ellenőrzések során kiemelten vizsgálták a mikulásfigurák, szaloncukrok, habkarikák, húsipari termékek minőségét, szilveszterhez közeledve pedig a szeszes italokat és a különféle virsliket ellenőrzik fokozottan.

(forrás: Kormányzati Hírportál)

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 23. 09:09