Górcső alatt az akciós virsli

Pénzcentrum
2005. december 29. 08:17

A fogyasztóvédelmi ellenőrök 34 millió, az állategészségügyi szakemberek 90 millió forintos bírságot szabtak ki, valamint 250 tonna élelmiszert vontak be a karácsony előtti hetekben. Szilveszter közeledtével különösen a szeszes italokat és a virsliket veszik górcső alá.

Tűzveszélyes vasaló, túlmelegedő karácsonyfafüzér, érintésvédelmi szempontból veszélyes szendvicssütő, egészségre káros anyagból készült gyermekjáték; egyebek mellett ezeket a termékeket tiltotta be a fogyasztóvédelem ellenőrzései során - közölte Mesterházy Attila, az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium politikai államtitkára.
A második alkalommal megrendezett Pocsék Áruk Fórumán ismét olyan termékeket mutatunk be, amelyek a hatósági vizsgálatokon fennakadtak, nem jutottak el a fogyasztókhoz, de jól illusztrálják azokat a tipikus hibákat, amelyekre figyelni kell egy-egy termék megvásárlásakor - mondta Mesterházy Attila. A csaknem 500 ellenőrzés során mintegy 34 millió forint bírságot szabtak ki a fogyasztóvédelmi ellenőrök.
Süth Miklós főállatorvos a karácsonyi ellenőrzések tapasztalatairól elmondta, hogy két és fél hét alatt majdnem 90 millió forint bírságot szabtak ki az állategészségügyi szakemberek és 250 tonna élelmiszert vontak be. Az ellenőrzések során kiemelten vizsgálták a mikulásfigurák, szaloncukrok, habkarikák, húsipari termékek minőségét, szilveszterhez közeledve pedig a szeszes italokat és a különféle virsliket ellenőrzik fokozottan.

(forrás: Kormányzati Hírportál)

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 23. péntek
Alfréd
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem