26 °C Budapest

Górcső alatt az akciós virsli

Pénzcentrum
2005. december 29. 08:17

A fogyasztóvédelmi ellenőrök 34 millió, az állategészségügyi szakemberek 90 millió forintos bírságot szabtak ki, valamint 250 tonna élelmiszert vontak be a karácsony előtti hetekben. Szilveszter közeledtével különösen a szeszes italokat és a virsliket veszik górcső alá.

Tűzveszélyes vasaló, túlmelegedő karácsonyfafüzér, érintésvédelmi szempontból veszélyes szendvicssütő, egészségre káros anyagból készült gyermekjáték; egyebek mellett ezeket a termékeket tiltotta be a fogyasztóvédelem ellenőrzései során - közölte Mesterházy Attila, az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium politikai államtitkára.
A második alkalommal megrendezett Pocsék Áruk Fórumán ismét olyan termékeket mutatunk be, amelyek a hatósági vizsgálatokon fennakadtak, nem jutottak el a fogyasztókhoz, de jól illusztrálják azokat a tipikus hibákat, amelyekre figyelni kell egy-egy termék megvásárlásakor - mondta Mesterházy Attila. A csaknem 500 ellenőrzés során mintegy 34 millió forint bírságot szabtak ki a fogyasztóvédelmi ellenőrök.
Süth Miklós főállatorvos a karácsonyi ellenőrzések tapasztalatairól elmondta, hogy két és fél hét alatt majdnem 90 millió forint bírságot szabtak ki az állategészségügyi szakemberek és 250 tonna élelmiszert vontak be. Az ellenőrzések során kiemelten vizsgálták a mikulásfigurák, szaloncukrok, habkarikák, húsipari termékek minőségét, szilveszterhez közeledve pedig a szeszes italokat és a különféle virsliket ellenőrzik fokozottan.

(forrás: Kormányzati Hírportál)

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?