Napi 2 millió eurós büntetés a Microsoft-nak

Pénzcentrum
2005. december 27. 14:01

Az Európai Bizottság új jogi lépést tett a Microsoft ellen, amely nem hajtotta végre a bizottság 2004 évi trösztellenes döntésében foglaltakat.

A bizottság azzal fenyegetőzött a múlt héten, hogy a Microsoftnak napi 2 millió eurós büntetést kell fizetnie, ha nem tesz eleget a kötelezettségének - közölte Neelie Kroes az EU versenyügyekben illetékes biztosa.
A Microsoftnak e szerint jobb dokumentációkat kell versenytársai rendelkezésére bocsátania, az átadott software- dokumentációk ugyanis a 2004 évi döntést végrehajtását ellenőrző testület megállapítsa szerint használhatatlanok. A Microsoft egyelőre nem reagált a brüsszeli döntésre, a vállalatnak öt hét áll a rendelkezésére ahhoz, hogy ellenvéleményét kifejtse.

(forrás: MTI)

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 22. hétfő
Csilla, Noémi
17. hét
Április 22.
A Föld napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm