6 °C Budapest

Karácsonyi meglepetés: INGYENESEN parkolhatunk a fővárosban !!!

Pénzcentrum
2005. december 22. 15:06

A Fővárosi Közgyűlés (19/2005. (IV. 22.) 60. §) rendelete szerint a várakozási övezetek területén december 24-én üzemkezdettől január 1-én üzemzárásig nem kell a parkolásért díjat fizetni.

A Fővárosi Közgyűlés (19/2005. (IV. 22.) 60. §) rendelete szerint a várakozási övezetek területén december 24-én üzemkezdettől január 1-én üzemzárásig nem kell a parkolásért díjat fizetni.
A díjmentesség nem vonatkozik a Budai Várban és a Margitszigeten parkolókra, ott továbbra is a megszokott rend szerint, azaz 0 órától 24 óráig fizetni kell a várakozásért.
2006. január 1-től az általános forgalmi adó mértéke 25 százalékról 20 százalékra változik, ezért Fővárosi Közgyűlés is módosította megfelelő rendeletét, így a várakozási díjak is csökkenek. Január 1-től az óránként fizetendő várakozási díjak - a parkolóhelyek számával súlyozva - átlagosan 9 forinttal, azaz 5 százalékkal csökkennek.

Ezen kívül az önkormányzatok által kiadott parkolási engedélyek legmagasabb díja, a kerékbilincs alkalmazásának költsége és a védett övezetekbe érvényes behajtási és várakozási hozzájárulások díjai a törvénynek megfelelően, 5 százalékkal csökkenek. (Főpolgármesteri Hivatal Sajtóiroda)

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 2. csütörtök
Karolina, Aida
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?