24 °C Budapest

Karácsonyi meglepetés: INGYENESEN parkolhatunk a fővárosban !!!

Pénzcentrum
2005. december 22. 15:06

A Fővárosi Közgyűlés (19/2005. (IV. 22.) 60. §) rendelete szerint a várakozási övezetek területén december 24-én üzemkezdettől január 1-én üzemzárásig nem kell a parkolásért díjat fizetni.

A Fővárosi Közgyűlés (19/2005. (IV. 22.) 60. §) rendelete szerint a várakozási övezetek területén december 24-én üzemkezdettől január 1-én üzemzárásig nem kell a parkolásért díjat fizetni.
A díjmentesség nem vonatkozik a Budai Várban és a Margitszigeten parkolókra, ott továbbra is a megszokott rend szerint, azaz 0 órától 24 óráig fizetni kell a várakozásért.
2006. január 1-től az általános forgalmi adó mértéke 25 százalékról 20 százalékra változik, ezért Fővárosi Közgyűlés is módosította megfelelő rendeletét, így a várakozási díjak is csökkenek. Január 1-től az óránként fizetendő várakozási díjak - a parkolóhelyek számával súlyozva - átlagosan 9 forinttal, azaz 5 százalékkal csökkennek.

Ezen kívül az önkormányzatok által kiadott parkolási engedélyek legmagasabb díja, a kerékbilincs alkalmazásának költsége és a védett övezetekbe érvényes behajtási és várakozási hozzájárulások díjai a törvénynek megfelelően, 5 százalékkal csökkenek. (Főpolgármesteri Hivatal Sajtóiroda)

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 12. péntek
Gyula
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem