Előnyben a hipermarketek

Pénzcentrum
2005. december 22. 09:59

A napi fogyasztási cikkekre szánt éves családi költségvetés tíz-tizenegy százalékát költjük el decemberben. - írja a Magyar Hírlap

 
A napi fogyasztási cikkekre szánt éves családi költségvetés tíz-tizenegy százalékát költjük el decemberben. – írja a Magyar Hírlap
Tavaly decemberben 228 milliárd forintért vásároltunk élelmiszert, kozmetikumokat és háztartási vegyi árut, míg egy átlagos hónapban 183 milliárd forintot fordítunk ezen termékek megvásárlására.
Decemberben a vásárlók az átlagnál 20 százalékkal hagynak többet a boltokban. Ilyenkor a vásárlók előnyben részesítik a hipermarketeket, eben az üzlettípusban mintegy megkétszereződik a forgalom.
A napi cikkek mellett azonban a műszaki termékek iránt is megnő az érdeklődés. A tavalyi év utolsó hónapjában a szórakoztató elektronikai cikkekből majdnem kétszer annyit adtak el a kereskedők, mint októberben és novemberben. Ugrásszerűen nő a ruhavásárlás is, cipőre például hetven százalékkal több pénz költünk, mint egy átlagos, évközi hónapban.

Sokan nyűgnek tartják a vásárlást, és az alacsony árral szemben a egyre többen a minőséget tartják szem előtt. A magyarok 64 százaléka szeretné, hogy csökkenjen a fogyasztás, és 42 százaléka nevezte kellemes időtöltésnek a vásárlást.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?