24 °C Budapest

Előnyben a hipermarketek

Pénzcentrum
2005. december 22. 09:59

A napi fogyasztási cikkekre szánt éves családi költségvetés tíz-tizenegy százalékát költjük el decemberben. - írja a Magyar Hírlap

 
A napi fogyasztási cikkekre szánt éves családi költségvetés tíz-tizenegy százalékát költjük el decemberben. – írja a Magyar Hírlap
Tavaly decemberben 228 milliárd forintért vásároltunk élelmiszert, kozmetikumokat és háztartási vegyi árut, míg egy átlagos hónapban 183 milliárd forintot fordítunk ezen termékek megvásárlására.
Decemberben a vásárlók az átlagnál 20 százalékkal hagynak többet a boltokban. Ilyenkor a vásárlók előnyben részesítik a hipermarketeket, eben az üzlettípusban mintegy megkétszereződik a forgalom.
A napi cikkek mellett azonban a műszaki termékek iránt is megnő az érdeklődés. A tavalyi év utolsó hónapjában a szórakoztató elektronikai cikkekből majdnem kétszer annyit adtak el a kereskedők, mint októberben és novemberben. Ugrásszerűen nő a ruhavásárlás is, cipőre például hetven százalékkal több pénz költünk, mint egy átlagos, évközi hónapban.

Sokan nyűgnek tartják a vásárlást, és az alacsony árral szemben a egyre többen a minőséget tartják szem előtt. A magyarok 64 százaléka szeretné, hogy csökkenjen a fogyasztás, és 42 százaléka nevezte kellemes időtöltésnek a vásárlást.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 28. vasárnap
Emil, Csanád
21. hét
Május 28.
Hősök napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. május 27. 19:17