Add ki a házad 800 ezerért ! ADÓMENTES

Pénzcentrum
2005. december 22. 08:27

Januártól több lehetőség nyílik a falusi szálláskiadásra. Egy jelenleg érvényben lévő kormányrendelet értelmében a városokban a magánszálláshely-kiadás csak fizetővendéglátás keretében történhet meg. A közelmúltban várossá avatott, infrastruktúrájukban, kultúrájukban és hagyományaikban inkább falusias környezettel bíró települések lakói azonban így elesnek a magánszállás-kiadás adómentességének lehetőségétől. Egy kormányrendelet-módosítás most ezt a helyzetet szabályozza.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Örvendetes tény, hogy szinte havonta gazdagodik országunk újabb és újabb városokkal, egyre több kistelepülés nyeri el a városi rangot. A falusi turizmusból, a házak kiadásából élők azonban a várossá válással nemcsak nyernek. Egy jelenlegi szabályozás ugyanis a városi magánszállás-kiadókat automatikusan a fizetővendéglátás kategóriájába sorolja, így elesnek az évi 800 ezer forint árbevételig szóló adómentességtől.

A törvényalkotók megtalálták a megoldást a helyzet rendezésére. 2006. január elsejétől az önkormányzati képviselőtestületek kezébe adják a lehetőséget, hogy a település bizonyos részeit úgynevezett „falusi jellegű övezetnek” nyilvánítsák, amelynek területén élhetnek a tulajdonosok az adómentességgel. A szabályozás szigorú kereteket szab azonban a kijelölésnek: csak indokolt esetben, bizonyos határig, és csak a valóban falusias jellegű területeket lehet ilyen övezetnek nyilvánítani. Nincs lehetőség falusi jellegű övezetet létrehozni a főváros, a megyeszékhelyek és a megyei jogú városok esetében, és a rendelet nem terjed ki a kiemelt gyógy-, vagy üdülőhelyek, vagy annak minősülő települések területére.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 22. 19:20