7 °C Budapest

Add ki a házad 800 ezerért ! ADÓMENTES

Pénzcentrum
2005. december 22. 08:27

Januártól több lehetőség nyílik a falusi szálláskiadásra. Egy jelenleg érvényben lévő kormányrendelet értelmében a városokban a magánszálláshely-kiadás csak fizetővendéglátás keretében történhet meg. A közelmúltban várossá avatott, infrastruktúrájukban, kultúrájukban és hagyományaikban inkább falusias környezettel bíró települések lakói azonban így elesnek a magánszállás-kiadás adómentességének lehetőségétől. Egy kormányrendelet-módosítás most ezt a helyzetet szabályozza.

Örvendetes tény, hogy szinte havonta gazdagodik országunk újabb és újabb városokkal, egyre több kistelepülés nyeri el a városi rangot. A falusi turizmusból, a házak kiadásából élők azonban a várossá válással nemcsak nyernek. Egy jelenlegi szabályozás ugyanis a városi magánszállás-kiadókat automatikusan a fizetővendéglátás kategóriájába sorolja, így elesnek az évi 800 ezer forint árbevételig szóló adómentességtől.

A törvényalkotók megtalálták a megoldást a helyzet rendezésére. 2006. január elsejétől az önkormányzati képviselőtestületek kezébe adják a lehetőséget, hogy a település bizonyos részeit úgynevezett „falusi jellegű övezetnek” nyilvánítsák, amelynek területén élhetnek a tulajdonosok az adómentességgel. A szabályozás szigorú kereteket szab azonban a kijelölésnek: csak indokolt esetben, bizonyos határig, és csak a valóban falusias jellegű területeket lehet ilyen övezetnek nyilvánítani. Nincs lehetőség falusi jellegű övezetet létrehozni a főváros, a megyeszékhelyek és a megyei jogú városok esetében, és a rendelet nem terjed ki a kiemelt gyógy-, vagy üdülőhelyek, vagy annak minősülő települések területére.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem