El a szemekkel Orbán házáról

Pénzcentrum
2005. december 20. 09:54

A Népszava és a Népszabadság olyan légi felvételeket tett közzé a közelmúltban Orbán Viktor XII. kerületi családi házáról, amelyek súlyosan sértik a volt kormányfő magántitok védelméhez fűződő személyiségi jogát, illetve a tulajdon háborítatlanságához fűződő alanyi jogát. - mondta Lenkovics Barnabás, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa.

A Népszava és a Népszabadság olyan légi felvételeket tett közzé a közelmúltban Orbán Viktor XII. kerületi családi házáról, amelyek súlyosan sértik a volt kormányfő magántitok védelméhez fűződő személyiségi jogát, illetve a tulajdon háborítatlanságához fűződő alanyi jogát. – mondta Lenkovics Barnabás, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa.
Először a Népszava közölt olyan fotókat Orbán Viktor Fidesz-elnök fővárosi XII. kerületi, Cinege utcai családi házáról, amelyen az épület és a kert a levegőből, mintegy ötven méteres magasságból látható. Az egyik Népszava-képet a napokban a Népszabadság is átvette egy cikkéhez, amelyben az Orbán-ház átépítésének költségeit firtatta.
Lenkovics Barnabás, elmondta, ha egy légi járművel (helikopterrel vagy kisrepülőgéppel) berepülnek valakinek a családi háza fölé, hogy onnan közeli fényképeket készítsenek az épületről és a kertről, az nyilvánvalóan sérti a tulajdonos magánszféráját, különösen a magántitok védelméhez fűződő személyiségi jogát. Másrészt sérül az ott lakóknak a tulajdon háborítatlanságához fűződő alanyi joga is, többek között a jármű által keltett fokozott zajterhelés miatt - mutatott rá. Lenkovics Barnabás szerint birtokháborításnak is tekinthető egy ilyen eset. Az állampolgári jogok biztosa kijelentette, több jogorvoslati lehetőség is kínálkozik, birtokháborítás esetén a jegyzőnél közigazgatási eljárás indítható, lehet kérni ombudsmani vizsgálatot vagy személyiségvédelemért polgári bírósághoz is lehet fordulni.
Bajkó Erika, a Polgári Légiközlekedési Hatóság szóvivője közölte, a Szabadság-hegynek az a része, ahol a Cinege utca található, korlátozott légtérnek minősül, vagyis engedélyt kell kérnie annak, aki ide be akar repülni; az engedély ingyenes. Hozzátette, a légi fotó készítése munkarepülésnek számít, ezért erre az általános repülési magasság korlátozása nem vonatkozik.
(Forrás: Magyar Nemzet)
Másodszor emel bért idén a Rossmann

300 millió forintot fordít munkatársai fizetéseinek növelésére az idén 30 éves drogéria, amely tavaly elnyerte a Kincentric Legjobb Munkahely díját.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 25. hétfő
Eufrozina, Kende
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM