-2 °C Budapest

Csökken az ÁFA, vesszük a gázolajat

Pénzcentrum
2005. december 20. 09:25

A hazai lakosság körülbelül ugyanannyit költött gázolajra októberben, mint egy hónappal korábban, ám ez az összeg az áfa előrehozott csökkentésének eredményeként 5 százalékkal több dízelre volt elegendő. - írja a Napi Gazdaság

A hazai lakosság körülbelül ugyanannyit költött gázolajra októberben, mint egy  hónappal korábban, ám ez az összeg az áfa előrehozott csökkentésének eredményeként 5 százalékkal több dízelre volt elegendő. – írja a Napi Gazdaság
A Vám-és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) adatai szerint októberben 310,56 millió liter gázolaj fogyott, szemben a szeptemberi 295,56 millió literrel. A dízel üzemanyag esetében az üzemanyagárak elmúlt időszakban tapasztalt jelentős emelkedése a forgalom markáns növekedését eredményezte, idén októberben 17,73 százalékkal több fogyott, mint az előző év azonos időszakában.

 Benzin esetében a forgalmi adó 5 százalékos mérséklése valamivel kisebb forgalomnövekedést hozott októberben: a szeptemberi 165,33 millió literről 171,20 millió literre bővült a forgalom, ami 3,5 százalékos növekedést jelent. A tavaly októberi adathoz képest a benzin forgalmának növekedése még visszafogottabb, az idei tizedik hónapban mindössze 1,94 százalékkal fogyott több ebből a termékből.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 8. péntek
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm