-3 °C Budapest

Akár napi 150 ezer embert is át tud jutni a határon

Pénzcentrum
2005. december 20. 08:20

A határőrség felkészült a karácsony előtti időszakban megnövekedő vendégmunkás-forgalomra, a hegyeshalmi átkelőnél csúcsidőszakban akár napi 150 ezer embert is át tudnak léptetni a határon. Arra kérik az autósokat, hogy aki teheti, válassza a kópházi vagy a soproni átkelőt

.
Felkészült az ünnepi csúcsforgalomra a határőrség, a szervezet munkatársai vendégmunkás-invázióra számítanak - közölte Kovács Iván szóvivő. A nap bármely szakában valamennyi forgalmi sávon át tudják majd engedni az autósokat. A legnagyobb forgalomra december 21-én a déli óráktól december 24-én késő délutánig számít a határőrség, elsősorban a hegyeshalmi átkelőn, ahol csúcsidőszakban, akár 150 ezer személyt is átléptetnek 24 óra alatt. A csúcsforgalmi időszakban a zavartalan forgalom érdekében a hegyeshalmi központi átkelőt megerősítik, akár 10-14 forgalmi sávot is üzemeltetnek majd.
A határőrség felhívja a figyelmet arra, hogy aki teheti, az ünnepek alatt Ausztria felé Hegyeshalom helyett válassza inkább a kópházi, vagy a soproni, illetve Szlovákia felé a rajkai átkelőt.
A hétvégén Hegyeshalomnál 50-70 százalékos volt a forgalomnövekedés, főként az átutazó szerb, ukrán, román vendégmunkások miatt. A két nap alatt 28 körözött személyt fogtak el, ezenkívül százan buktak le hamis papírokkal a határállomásokon.

(forrás: Kormányzati Hírportál)

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 10. vasárnap
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
December 10.
Advent (3.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. december 10. 18:50
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm