21 °C Budapest

Akár napi 150 ezer embert is át tud jutni a határon

Pénzcentrum
2005. december 20. 08:20

A határőrség felkészült a karácsony előtti időszakban megnövekedő vendégmunkás-forgalomra, a hegyeshalmi átkelőnél csúcsidőszakban akár napi 150 ezer embert is át tudnak léptetni a határon. Arra kérik az autósokat, hogy aki teheti, válassza a kópházi vagy a soproni átkelőt

.
Felkészült az ünnepi csúcsforgalomra a határőrség, a szervezet munkatársai vendégmunkás-invázióra számítanak - közölte Kovács Iván szóvivő. A nap bármely szakában valamennyi forgalmi sávon át tudják majd engedni az autósokat. A legnagyobb forgalomra december 21-én a déli óráktól december 24-én késő délutánig számít a határőrség, elsősorban a hegyeshalmi átkelőn, ahol csúcsidőszakban, akár 150 ezer személyt is átléptetnek 24 óra alatt. A csúcsforgalmi időszakban a zavartalan forgalom érdekében a hegyeshalmi központi átkelőt megerősítik, akár 10-14 forgalmi sávot is üzemeltetnek majd.
A határőrség felhívja a figyelmet arra, hogy aki teheti, az ünnepek alatt Ausztria felé Hegyeshalom helyett válassza inkább a kópházi, vagy a soproni, illetve Szlovákia felé a rajkai átkelőt.
A hétvégén Hegyeshalomnál 50-70 százalékos volt a forgalomnövekedés, főként az átutazó szerb, ukrán, román vendégmunkások miatt. A két nap alatt 28 körözött személyt fogtak el, ezenkívül százan buktak le hamis papírokkal a határállomásokon.

(forrás: Kormányzati Hírportál)

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 5. csütörtök
Krisztina
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?