10 °C Budapest

Utalhatják a pénzt

Pénzcentrum
2005. december 19. 08:25

A világ vezető repülőtér üzemeltetője, a BAA plc (BAA) bejelentette, hogy megnyerte a Budapest Airport ("a repülőtér") privatizációs tenderét.

 
A világ vezető repülőtér üzemeltetője, a BAA plc (BAA) bejelentette, hogy megnyerte a Budapest Airport („a repülőtér”) privatizációs tenderét.
A BAA százszázalékos leányvállalatán, a BAA International Holdings Limited (BAA International) vállalaton keresztül 75% mínusz 1 részvény részesedést szerez a Budapest Airport Részvénytársaságban (BA Rt). A tranzakció várhatóan 2005. december 23-án zárul, amikor a BAA átveszi a repülőtér irányítását és fejlesztési feladatait a 75 évre szóló vagyonkezelési megállapodás értelmében. Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. (ÁPV) kezdetben 25% plusz 1 részvény részesedést tart meg a Budapest Airport Rt.-ben. A BAA a részvényekért és a vagyonkezelési megállapodásért összesen 1,255 milliárd fontot (464,5 milliárd forintot) fizet.
A BAA bejelentette, hogy a BAA International ügyvezető igazgatóját, Chris Woodruff-ot jelölte ki, hogy vezényelje le az átmenetet, amely során a BAA átveszi a Budapest Airport irányítását. Chris Woodruff, irányította a BAA privatizációs pályázatának elkészítését.
Mike Clasper, a BAA vezérigazgatója az ÁPV eredményhirdetése után a következőket mondta:
„Budapest Európa egyik legcsodálatosabb városa, és a Budapest Airport létfontosságú a város jövője szempontjából. Nagyon örülök, hogy sikeres volt a BAA pályázata, és Ferihegy a világ legsikeresebb repülőtér csoportjához csatlakozhat, olyan repülőterekhez, mint a londoni Heathrow, Gatwick vagy Stansted.

Azáltal, hogy a BAA számára ítélte meg a szerződést, a magyar kormány nem csupán jelentős bevételhez juttatja az országot, hanem olyan partnert választott, amely páratlan szakértelemmel rendelkezik a repülőterek állami cégből dinamikus magánvállalkozássá történő átalakításában.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. március 2. szombat
Lujza
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem