Utalhatják a pénzt

Pénzcentrum
2005. december 19. 08:25

A világ vezető repülőtér üzemeltetője, a BAA plc (BAA) bejelentette, hogy megnyerte a Budapest Airport ("a repülőtér") privatizációs tenderét.

 
A világ vezető repülőtér üzemeltetője, a BAA plc (BAA) bejelentette, hogy megnyerte a Budapest Airport („a repülőtér”) privatizációs tenderét.
A BAA százszázalékos leányvállalatán, a BAA International Holdings Limited (BAA International) vállalaton keresztül 75% mínusz 1 részvény részesedést szerez a Budapest Airport Részvénytársaságban (BA Rt). A tranzakció várhatóan 2005. december 23-án zárul, amikor a BAA átveszi a repülőtér irányítását és fejlesztési feladatait a 75 évre szóló vagyonkezelési megállapodás értelmében. Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. (ÁPV) kezdetben 25% plusz 1 részvény részesedést tart meg a Budapest Airport Rt.-ben. A BAA a részvényekért és a vagyonkezelési megállapodásért összesen 1,255 milliárd fontot (464,5 milliárd forintot) fizet.
A BAA bejelentette, hogy a BAA International ügyvezető igazgatóját, Chris Woodruff-ot jelölte ki, hogy vezényelje le az átmenetet, amely során a BAA átveszi a Budapest Airport irányítását. Chris Woodruff, irányította a BAA privatizációs pályázatának elkészítését.
Mike Clasper, a BAA vezérigazgatója az ÁPV eredményhirdetése után a következőket mondta:
„Budapest Európa egyik legcsodálatosabb városa, és a Budapest Airport létfontosságú a város jövője szempontjából. Nagyon örülök, hogy sikeres volt a BAA pályázata, és Ferihegy a világ legsikeresebb repülőtér csoportjához csatlakozhat, olyan repülőterekhez, mint a londoni Heathrow, Gatwick vagy Stansted.

Azáltal, hogy a BAA számára ítélte meg a szerződést, a magyar kormány nem csupán jelentős bevételhez juttatja az országot, hanem olyan partnert választott, amely páratlan szakértelemmel rendelkezik a repülőterek állami cégből dinamikus magánvállalkozássá történő átalakításában.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. január 28. 19:18