Tovább terjeszkednek Magyarországon

Pénzcentrum
2005. december 19. 08:31

Október 7-én - több más jelentkező mellett - a FADESA vételi ajánlatot tett a négy észak-csepeli telek eladására kiírt nyílt nemzetközi pályázaton. A törvényes eljárás lefolytatása után, a cég december 15-én, határidőre átutalta a 11,3 milliárd forintos vételárat a csepeli önkormányzat számlájára. A FADESA a csepeli tender során is felhasználta széleskörű pályázati tapasztalatait, melyeket számos európai közigazgatási szervvel és magáncéggel együttműködve szerzett korábbi megmérettetései során.

 
Október 7-én – több más jelentkező mellett – a FADESA vételi ajánlatot tett a négy észak-csepeli telek eladására kiírt nyílt nemzetközi pályázaton. A törvényes eljárás lefolytatása után, a cég december 15-én, határidőre átutalta a 11,3 milliárd forintos vételárat a csepeli önkormányzat számlájára. A FADESA a csepeli tender során is felhasználta széleskörű pályázati tapasztalatait, melyeket számos európai közigazgatási szervvel és magáncéggel együttműködve szerzett korábbi megmérettetései során.
A FADESA minden esetben tartotta magát a jogi eljárásokhoz és rendelkezésekhez, és hosszútávra tervezett magyarországi üzleti jövője során is ezt a politikát kívánja folytatni.
A FADESA hozzáadott értéket, jólétet és munkahelyeket kíván teremteni Közép-Európa egyik legjelentősebben fejlődő országában. Más budapesti projektekhez hasonlóan a FADESA a csepeli beruházásban is olyan fejlesztési lehetőséget lát, amely – egyedi építészeti megoldásokkal és újdonságnak számító stílusjegyekkel – döntő fontosságú Budapest jövőbeni városfejlesztése szempontjából. Miután a FADESA mérlegelte a területen megvalósítható beruházás lehetőségét, nyílt és transzparens pályázaton indult, és törvényes, tisztességes versenyben a legkedvezőbb ajánlatot téve nyert. Mindezzel vállalta, hogy a terület fejlesztése során különös figyelmet szentel a természetes környezet megőrzésének, a tájvédelemnek, valamint az infrastruktúra kiépítésének.
Central Passage Budapest: a FADESA első lépése Magyarországon
 
Miután sikerrel szerepelt a kemény versenyt támasztó ingatlanpiacon Portugáliában, Marokkóban, Lengyelországban és Franciaországban, a FADESA Magyarországon is megvetette a lábát első belvárosi projektjével, a Central Passage Budapesttel. Az épület alapkövét október elején tették le vezető gazdasági és politikai személyiségek jelenlétében.
Itt egy 271 lakásból álló lakóépület készül, kávéházakkal és éttermekkel; az építkezés két hete zajlik. A projekt máris nagy sikert aratott, a lakások közel 90 százaléka már gazdára talált, új befektetőket vonzva az országba.
 
A FADESA háttere
A FADESA Európa egyik vezető ingatlancége. Több mint 25 éves tapasztalatával jelen van Spanyolország egész területén, Portugáliában, Franciaországban, és legújabban Lengyelországban is. A társaság nagyrészt egyedi fejlesztési és értékesítési modelljének köszönheti sikereit. A terjeszkedés során fő profiljává váltak a nagyszabású lakásfejlesztések, valamint a szálloda, resort- és golfpálya-építések.
A FADESA 100 százalékban spanyol tulajdonban van, és a Spanyol Tőzsdén az ingatlanpiaci szektor legjelentősebb vállalatai között jegyzik.
Több mint 27 000 fejlesztés alatt álló, és 100 000, közeljövőben felépítendő lakásával a FADESA több mint 18,4 millió négyzetméternyi beépíthető területtel rendelkezett a tavalyi év végén.
A FADESA az utóbbi néhány évben számottevő mértékben növelte bevételeit. 1998-ban 91,54 millió euró értékben kötöttek szerződéseket. A szerződésállomány 2002-re 453 millió, 2003-ban pedig 525 millió euróra növekedett. A 2004-es konszolidált üzleti eredmény elérte a 685,5 millió eurót, a nettó nyereség pedig 120,3 millió euró volt.
Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 14. vasárnap
Marcell
32. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?