34 °C Budapest

Tovább terjeszkednek Magyarországon

Pénzcentrum
2005. december 19. 08:31

Október 7-én - több más jelentkező mellett - a FADESA vételi ajánlatot tett a négy észak-csepeli telek eladására kiírt nyílt nemzetközi pályázaton. A törvényes eljárás lefolytatása után, a cég december 15-én, határidőre átutalta a 11,3 milliárd forintos vételárat a csepeli önkormányzat számlájára. A FADESA a csepeli tender során is felhasználta széleskörű pályázati tapasztalatait, melyeket számos európai közigazgatási szervvel és magáncéggel együttműködve szerzett korábbi megmérettetései során.

 
Október 7-én – több más jelentkező mellett – a FADESA vételi ajánlatot tett a négy észak-csepeli telek eladására kiírt nyílt nemzetközi pályázaton. A törvényes eljárás lefolytatása után, a cég december 15-én, határidőre átutalta a 11,3 milliárd forintos vételárat a csepeli önkormányzat számlájára. A FADESA a csepeli tender során is felhasználta széleskörű pályázati tapasztalatait, melyeket számos európai közigazgatási szervvel és magáncéggel együttműködve szerzett korábbi megmérettetései során.
A FADESA minden esetben tartotta magát a jogi eljárásokhoz és rendelkezésekhez, és hosszútávra tervezett magyarországi üzleti jövője során is ezt a politikát kívánja folytatni.
A FADESA hozzáadott értéket, jólétet és munkahelyeket kíván teremteni Közép-Európa egyik legjelentősebben fejlődő országában. Más budapesti projektekhez hasonlóan a FADESA a csepeli beruházásban is olyan fejlesztési lehetőséget lát, amely – egyedi építészeti megoldásokkal és újdonságnak számító stílusjegyekkel – döntő fontosságú Budapest jövőbeni városfejlesztése szempontjából. Miután a FADESA mérlegelte a területen megvalósítható beruházás lehetőségét, nyílt és transzparens pályázaton indult, és törvényes, tisztességes versenyben a legkedvezőbb ajánlatot téve nyert. Mindezzel vállalta, hogy a terület fejlesztése során különös figyelmet szentel a természetes környezet megőrzésének, a tájvédelemnek, valamint az infrastruktúra kiépítésének.
Central Passage Budapest: a FADESA első lépése Magyarországon
 
Miután sikerrel szerepelt a kemény versenyt támasztó ingatlanpiacon Portugáliában, Marokkóban, Lengyelországban és Franciaországban, a FADESA Magyarországon is megvetette a lábát első belvárosi projektjével, a Central Passage Budapesttel. Az épület alapkövét október elején tették le vezető gazdasági és politikai személyiségek jelenlétében.
Itt egy 271 lakásból álló lakóépület készül, kávéházakkal és éttermekkel; az építkezés két hete zajlik. A projekt máris nagy sikert aratott, a lakások közel 90 százaléka már gazdára talált, új befektetőket vonzva az országba.
 
A FADESA háttere
A FADESA Európa egyik vezető ingatlancége. Több mint 25 éves tapasztalatával jelen van Spanyolország egész területén, Portugáliában, Franciaországban, és legújabban Lengyelországban is. A társaság nagyrészt egyedi fejlesztési és értékesítési modelljének köszönheti sikereit. A terjeszkedés során fő profiljává váltak a nagyszabású lakásfejlesztések, valamint a szálloda, resort- és golfpálya-építések.
A FADESA 100 százalékban spanyol tulajdonban van, és a Spanyol Tőzsdén az ingatlanpiaci szektor legjelentősebb vállalatai között jegyzik.
Több mint 27 000 fejlesztés alatt álló, és 100 000, közeljövőben felépítendő lakásával a FADESA több mint 18,4 millió négyzetméternyi beépíthető területtel rendelkezett a tavalyi év végén.
A FADESA az utóbbi néhány évben számottevő mértékben növelte bevételeit. 1998-ban 91,54 millió euró értékben kötöttek szerződéseket. A szerződésállomány 2002-re 453 millió, 2003-ban pedig 525 millió euróra növekedett. A 2004-es konszolidált üzleti eredmény elérte a 685,5 millió eurót, a nettó nyereség pedig 120,3 millió euró volt.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 27. kedd
Olga, Liliána
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?