37 °C Budapest

Tévéfüggő magyarok

Pénzcentrum
2005. december 19. 09:36

Az európaiaknak, köztük a magyaroknak is mintegy 80 százaléka ül le naponta a képernyő elé, s több mint 50 százaléka két óránál hosszabb ideig televíziózik. - írja a Világgazdaság.

Az európaiaknak, köztük a magyaroknak is mintegy 80 százaléka ül le naponta a képernyő elé, s több mint 50 százaléka két óránál hosszabb ideig televíziózik. – írja a Világgazdaság.
Ha azonban más program is van, akkor a tévéfüggők 45 százaléka még kedvenc adását is hajlandó feladni. A Research International által végzett kutatás rámutatott arra is, hogy egy esetleges országos méretű katasztrófa esetén még inkább a televízió kerül előtérbe más médiumokkal szemben. Érdekesség viszont, hogy az internet már az újságokat és a rádiót is megelőzi ebben a versenyben a magyarok körében, míg külföldön az újságoknak és a rádióknak nagyobb a hitele.
A fiatalok 46 százalékát egyáltalán nem érdekli a politikai, vagy a vallási műsorok. Hazánkban viszont egyenlő arányban vannak (40-40 százalék) azok, akiket nagyon és akiket egyáltalán nem érdekel a politikai tartalmú műsorok. Kiderült az is a felmérésből, hogy a megkérdezettek 44 százaléka informálódási igénnyel kapcsolják be a készüléket, a fiatalok 56 százaléka azonban szórakozni szeretne.

Meglepő módon a reality-show-k a felmérés szerint nagyfokú érdektelenséggel találkoznak, a magyarok az átlagnál is nagyobb mértékben 73 százalékban mondják azt, hogy a reality-műsorok nem érdeklik őket.

Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 18. csütörtök
Ilona
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?