12 °C Budapest

Tévéfüggő magyarok

Pénzcentrum
2005. december 19. 09:36

Az európaiaknak, köztük a magyaroknak is mintegy 80 százaléka ül le naponta a képernyő elé, s több mint 50 százaléka két óránál hosszabb ideig televíziózik. - írja a Világgazdaság.

Az európaiaknak, köztük a magyaroknak is mintegy 80 százaléka ül le naponta a képernyő elé, s több mint 50 százaléka két óránál hosszabb ideig televíziózik. – írja a Világgazdaság.
Ha azonban más program is van, akkor a tévéfüggők 45 százaléka még kedvenc adását is hajlandó feladni. A Research International által végzett kutatás rámutatott arra is, hogy egy esetleges országos méretű katasztrófa esetén még inkább a televízió kerül előtérbe más médiumokkal szemben. Érdekesség viszont, hogy az internet már az újságokat és a rádiót is megelőzi ebben a versenyben a magyarok körében, míg külföldön az újságoknak és a rádióknak nagyobb a hitele.
A fiatalok 46 százalékát egyáltalán nem érdekli a politikai, vagy a vallási műsorok. Hazánkban viszont egyenlő arányban vannak (40-40 százalék) azok, akiket nagyon és akiket egyáltalán nem érdekel a politikai tartalmú műsorok. Kiderült az is a felmérésből, hogy a megkérdezettek 44 százaléka informálódási igénnyel kapcsolják be a készüléket, a fiatalok 56 százaléka azonban szórakozni szeretne.

Meglepő módon a reality-show-k a felmérés szerint nagyfokú érdektelenséggel találkoznak, a magyarok az átlagnál is nagyobb mértékben 73 százalékban mondják azt, hogy a reality-műsorok nem érdeklik őket.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 27. kedd
Edina
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem