Orbán és Gyurcsány egy csapat

Pénzcentrum
2005. december 16. 11:05

Orbán Viktor a közszolgálati televíziónak adott nyilatkozatában támogatásáról biztosította Gyurcsány Ferenc kormányfőt az európai uniós költségvetésről Brüsszelben folyó csúcstalálkozó közben, mert az ország közös érdeke, hogy minél jobb eredmény szülessék.

 
Ha úgy érzi, szükség van arra, hogy nemzeti konszenzust érezzen a háta mögött, mi állunk rendelkezésére. Ez nem pártügy, nem párt presztízs, ez az ország közös érdeke, nincs ellenzék, nincs kormánypárt - idézte fel a Fidesz elnöke a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában a kormányfővel csütörtökön folytatott telefonbeszélgetését.
Orbán Viktor tájékoztatást adott arról is, hogy Gyurcsány Ferenc megkérdezte tőle: vétózzon-e, s erre azt válaszolta, hogy "azt csak az asztal mellett lehet eldönteni". A Fidesz elnöke pénteken azt is közölte, hogy jónak tartaná, ha Gyurcsány Ferenc a vétó előtt vele konzultálna. Hozzátette: egész nap elérhető vagyok telefonon, ez egy nagyon komoly nemzeti ügy, ha úgy látja, hogy szüksége van a véleményemre, állok rendelkezésére. Ha a miniszterelnök úgy dönt, hogy vétózik, egyetlen rossz szót itthon tőlünk nem fog kapni - jelentette ki. Orbán Viktor szerint Magyarország mindenképpen jobban jár, ha később születik meg az EU költségvetés, ám ez - mint mondta - nem ok a vétóra.
Az Európai Néppárt vezető politikusai folytatott csütörtöki tárgyalásairól beszámolva elmondta: ott elsöprő többség alakult ki arról, hogy a brit javaslat nem fogadható el, hiszen több pénzt kell adniuk a gazdagabb államoknak, és a közép-európai országok számára lényegesen jobb javaslatot kell tenni.

A Fidesz elnöke hangsúlyozta azt is, hogy szerinte az EU-támogatások felhasználásához a magyar költségvetést is rendbe kell tenni, de kifogásolta, hogy a britek javaslatukban cselhez folyamodtak, s arra hivatkozva akarnak kevesebb pénzt adni, hogy azt könnyebb lesz felhasználni.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 16. kedd
Ábrahám
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?