0 °C Budapest

Orbán és Gyurcsány egy csapat

Pénzcentrum
2005. december 16. 11:05

Orbán Viktor a közszolgálati televíziónak adott nyilatkozatában támogatásáról biztosította Gyurcsány Ferenc kormányfőt az európai uniós költségvetésről Brüsszelben folyó csúcstalálkozó közben, mert az ország közös érdeke, hogy minél jobb eredmény szülessék.

 
Ha úgy érzi, szükség van arra, hogy nemzeti konszenzust érezzen a háta mögött, mi állunk rendelkezésére. Ez nem pártügy, nem párt presztízs, ez az ország közös érdeke, nincs ellenzék, nincs kormánypárt - idézte fel a Fidesz elnöke a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában a kormányfővel csütörtökön folytatott telefonbeszélgetését.
Orbán Viktor tájékoztatást adott arról is, hogy Gyurcsány Ferenc megkérdezte tőle: vétózzon-e, s erre azt válaszolta, hogy "azt csak az asztal mellett lehet eldönteni". A Fidesz elnöke pénteken azt is közölte, hogy jónak tartaná, ha Gyurcsány Ferenc a vétó előtt vele konzultálna. Hozzátette: egész nap elérhető vagyok telefonon, ez egy nagyon komoly nemzeti ügy, ha úgy látja, hogy szüksége van a véleményemre, állok rendelkezésére. Ha a miniszterelnök úgy dönt, hogy vétózik, egyetlen rossz szót itthon tőlünk nem fog kapni - jelentette ki. Orbán Viktor szerint Magyarország mindenképpen jobban jár, ha később születik meg az EU költségvetés, ám ez - mint mondta - nem ok a vétóra.
Az Európai Néppárt vezető politikusai folytatott csütörtöki tárgyalásairól beszámolva elmondta: ott elsöprő többség alakult ki arról, hogy a brit javaslat nem fogadható el, hiszen több pénzt kell adniuk a gazdagabb államoknak, és a közép-európai országok számára lényegesen jobb javaslatot kell tenni.

A Fidesz elnöke hangsúlyozta azt is, hogy szerinte az EU-támogatások felhasználásához a magyar költségvetést is rendbe kell tenni, de kifogásolta, hogy a britek javaslatukban cselhez folyamodtak, s arra hivatkozva akarnak kevesebb pénzt adni, hogy azt könnyebb lesz felhasználni.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 7. csütörtök
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem