Orbán és Gyurcsány egy csapat

Pénzcentrum
2005. december 16. 11:05

Orbán Viktor a közszolgálati televíziónak adott nyilatkozatában támogatásáról biztosította Gyurcsány Ferenc kormányfőt az európai uniós költségvetésről Brüsszelben folyó csúcstalálkozó közben, mert az ország közös érdeke, hogy minél jobb eredmény szülessék.

 
Ha úgy érzi, szükség van arra, hogy nemzeti konszenzust érezzen a háta mögött, mi állunk rendelkezésére. Ez nem pártügy, nem párt presztízs, ez az ország közös érdeke, nincs ellenzék, nincs kormánypárt - idézte fel a Fidesz elnöke a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában a kormányfővel csütörtökön folytatott telefonbeszélgetését.
Orbán Viktor tájékoztatást adott arról is, hogy Gyurcsány Ferenc megkérdezte tőle: vétózzon-e, s erre azt válaszolta, hogy "azt csak az asztal mellett lehet eldönteni". A Fidesz elnöke pénteken azt is közölte, hogy jónak tartaná, ha Gyurcsány Ferenc a vétó előtt vele konzultálna. Hozzátette: egész nap elérhető vagyok telefonon, ez egy nagyon komoly nemzeti ügy, ha úgy látja, hogy szüksége van a véleményemre, állok rendelkezésére. Ha a miniszterelnök úgy dönt, hogy vétózik, egyetlen rossz szót itthon tőlünk nem fog kapni - jelentette ki. Orbán Viktor szerint Magyarország mindenképpen jobban jár, ha később születik meg az EU költségvetés, ám ez - mint mondta - nem ok a vétóra.
Az Európai Néppárt vezető politikusai folytatott csütörtöki tárgyalásairól beszámolva elmondta: ott elsöprő többség alakult ki arról, hogy a brit javaslat nem fogadható el, hiszen több pénzt kell adniuk a gazdagabb államoknak, és a közép-európai országok számára lényegesen jobb javaslatot kell tenni.

A Fidesz elnöke hangsúlyozta azt is, hogy szerinte az EU-támogatások felhasználásához a magyar költségvetést is rendbe kell tenni, de kifogásolta, hogy a britek javaslatukban cselhez folyamodtak, s arra hivatkozva akarnak kevesebb pénzt adni, hogy azt könnyebb lesz felhasználni.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm