Másodjára is elvérzett

Pénzcentrum
2005. december 16. 08:54

A miniszterelnök nem fogadja el az uniós költségvetésről benyújtott második brit javaslatot sem, bár az elsőhöz képest történt előrelépés. A kormány több tagja, a parlamenti alelnökök és frakcióvezetők, valamint az érintett bizottságok elnökei késő estébe nyúló ülésen értékelték a tervezetet.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerint "jó irányú, de nem elégséges, ebben a formában nem elfogadható" javaslat az uniós brit elnökség második előterjesztése az EU 2007-2013 közötti költségvetésére. A kormányfő erről szerdán Budapesten beszélt az EU-csúcsot megelőző magyar konzultációs ülésen.
A brit javaslat sem általánosságban, sem részleteiben nem megfelelő, nem tükrözi teljes mértékben a magyar érdekeket - tolmácsolta a kormányfő szavait Baráth Etele európai ügyekért felelős miniszter.
Az Országgyűlés elnöke vezetésével zajlott konzultációs ülésen a miniszterelnök és Baráth Etele mellett részt vett a pénzügyminiszter, a külügyminiszter, a parlament alelnökei, a frakcióvezetők, valamint az érintett bizottságok elnökei.
Az ülésen a miniszterelnök kifejtette: a javaslat semmit nem mozdul el a brit visszatérítés kérdésében, a szövegezés pontatlan, a Magyarországról szóló részben egészen más összegek szerepelnek, mint amit a britek a nap folyamán a sajtó számára közzétettek.
Baráth Etele elmondta: Magyarország azt kérte, hogy 115 euró/fő/év legyen a közép-magyarországi régió támogatása, ami szerepel is az anyagban, ugyanakkor megjelent egy 140 millió eurós tétel a híradásokban, ami jelentősen eltér a Közép-Magyarországra vonatkozó összegtől.
Az európai ügyek minisztere szerint alapvető magyar cél, hogy Magyarország a 2004 és 2006 közötti időszakban kapott támogatási összeg háromszorosát kapja, nettó pozíciója pedig jobb legyen a jelenleginél. Az is kiemelten fontos, hogy a strukturális és a kohéziós alapokból járó összegek tekintetében Magyarország dobogós helyen szerepeljen.

(forrás: Kormányzati Hírportál)

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 3. péntek
Balázs
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?