Másodjára is elvérzett

Pénzcentrum
2005. december 16. 08:54

A miniszterelnök nem fogadja el az uniós költségvetésről benyújtott második brit javaslatot sem, bár az elsőhöz képest történt előrelépés. A kormány több tagja, a parlamenti alelnökök és frakcióvezetők, valamint az érintett bizottságok elnökei késő estébe nyúló ülésen értékelték a tervezetet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerint "jó irányú, de nem elégséges, ebben a formában nem elfogadható" javaslat az uniós brit elnökség második előterjesztése az EU 2007-2013 közötti költségvetésére. A kormányfő erről szerdán Budapesten beszélt az EU-csúcsot megelőző magyar konzultációs ülésen.
A brit javaslat sem általánosságban, sem részleteiben nem megfelelő, nem tükrözi teljes mértékben a magyar érdekeket - tolmácsolta a kormányfő szavait Baráth Etele európai ügyekért felelős miniszter.
Az Országgyűlés elnöke vezetésével zajlott konzultációs ülésen a miniszterelnök és Baráth Etele mellett részt vett a pénzügyminiszter, a külügyminiszter, a parlament alelnökei, a frakcióvezetők, valamint az érintett bizottságok elnökei.
Az ülésen a miniszterelnök kifejtette: a javaslat semmit nem mozdul el a brit visszatérítés kérdésében, a szövegezés pontatlan, a Magyarországról szóló részben egészen más összegek szerepelnek, mint amit a britek a nap folyamán a sajtó számára közzétettek.
Baráth Etele elmondta: Magyarország azt kérte, hogy 115 euró/fő/év legyen a közép-magyarországi régió támogatása, ami szerepel is az anyagban, ugyanakkor megjelent egy 140 millió eurós tétel a híradásokban, ami jelentősen eltér a Közép-Magyarországra vonatkozó összegtől.
Az európai ügyek minisztere szerint alapvető magyar cél, hogy Magyarország a 2004 és 2006 közötti időszakban kapott támogatási összeg háromszorosát kapja, nettó pozíciója pedig jobb legyen a jelenleginél. Az is kiemelten fontos, hogy a strukturális és a kohéziós alapokból járó összegek tekintetében Magyarország dobogós helyen szerepeljen.

(forrás: Kormányzati Hírportál)

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 23. 16:07