Iparűzési adó - újabb felvonás

Pénzcentrum
2005. december 16. 10:20

Újra az Európai Bíróság elé került a magyar iparűzési adóhoz hasonló olasz adófajta kérdése, a tárgyaláson részt vevő adószakértők lehetségesnek tartják, hogy mégsem nyilvánítják forgalmi adókörbe tartozónak az IRAP-ot, így azt nem kellene megszüntetnie az olasz államnak. Többek között Magyarország is az IRAP mellett érvelt. - írja a Napi Gazdaság

Újra az Európai Bíróság elé került a magyar iparűzési adóhoz hasonló olasz adófajta kérdése, a tárgyaláson részt vevő adószakértők lehetségesnek tartják, hogy mégsem nyilvánítják forgalmi adókörbe tartozónak az IRAP-ot, így azt nem kellene megszüntetnie az olasz államnak. Többek között Magyarország is az IRAP mellett érvelt. – írja a Napi Gazdaság
A héten tárgyalta a magyar iparűzési adóhoz nagyon hasonló olasz adófajta, az IRAP ügyét az Európai Bíróság. – írja a Napi Gazdaság. A meghallgatáson tíz tagállam képviselői is kifejthették véleményüket. A felszólalók közül négyen – többek között Magyarország képviselője – az IRAP mellett érveltek, de a többi hat tagország sem támadta ezt az adófajtát. Ez pedig következményekkel járhat a magyar iparűzési adóra is.

Az EB továbbra is a forgalmi adó szűk körű definícióját követi, amely szerint az adó mértéke visszafejthető az árból. Az IRAP esetén ez nem mondható el. Ezért többen azt valószínűsítik, hogy az IRAP kiállja az EB próbáját - cikkezik a lap, mely szerint tapasztalat, hogy általában az alperes állam nyeri meg a hasonló, adónemek kérdésében indított európai bírósági eljárást. Eddig összesen 17 alkalommal indítottak hasonló adóügyben eljárást egy tagállam ellen, de csak egyetlen esetben nyert a felperes.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 25. vasárnap
Mátyás
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem