Iparűzési adó - újabb felvonás

Pénzcentrum
2005. december 16. 10:20

Újra az Európai Bíróság elé került a magyar iparűzési adóhoz hasonló olasz adófajta kérdése, a tárgyaláson részt vevő adószakértők lehetségesnek tartják, hogy mégsem nyilvánítják forgalmi adókörbe tartozónak az IRAP-ot, így azt nem kellene megszüntetnie az olasz államnak. Többek között Magyarország is az IRAP mellett érvelt. - írja a Napi Gazdaság

Újra az Európai Bíróság elé került a magyar iparűzési adóhoz hasonló olasz adófajta kérdése, a tárgyaláson részt vevő adószakértők lehetségesnek tartják, hogy mégsem nyilvánítják forgalmi adókörbe tartozónak az IRAP-ot, így azt nem kellene megszüntetnie az olasz államnak. Többek között Magyarország is az IRAP mellett érvelt. – írja a Napi Gazdaság
A héten tárgyalta a magyar iparűzési adóhoz nagyon hasonló olasz adófajta, az IRAP ügyét az Európai Bíróság. – írja a Napi Gazdaság. A meghallgatáson tíz tagállam képviselői is kifejthették véleményüket. A felszólalók közül négyen – többek között Magyarország képviselője – az IRAP mellett érveltek, de a többi hat tagország sem támadta ezt az adófajtát. Ez pedig következményekkel járhat a magyar iparűzési adóra is.

Az EB továbbra is a forgalmi adó szűk körű definícióját követi, amely szerint az adó mértéke visszafejthető az árból. Az IRAP esetén ez nem mondható el. Ezért többen azt valószínűsítik, hogy az IRAP kiállja az EB próbáját - cikkezik a lap, mely szerint tapasztalat, hogy általában az alperes állam nyeri meg a hasonló, adónemek kérdésében indított európai bírósági eljárást. Eddig összesen 17 alkalommal indítottak hasonló adóügyben eljárást egy tagállam ellen, de csak egyetlen esetben nyert a felperes.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 16. kedd
Ábrahám
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?