Megelőzzük Ausztriát és Németországot

Pénzcentrum
2005. december 15. 08:49

Ha sikerül tartani a szoros ütemtervet, az országos EDR-hálózat kiépítésében megelőzhetjük Ausztriát és Németországot is. Hazánkban 2007 végére az ország egész területén működni fog a készenléti szervek zárt láncú rádióhálózata, míg a szomszédos Ausztriában csak 2009 végére tervezik az országos rendszer elindítását.

Ha sikerül tartani a szoros ütemtervet, az országos EDR-hálózat kiépítésében megelőzhetjük Ausztriát és Németországot is. Hazánkban 2007 végére az ország egész területén működni fog a készenléti szervek zárt láncú rádióhálózata, míg a szomszédos Ausztriában csak 2009 végére tervezik az országos rendszer elindítását.
Budapesten 2006 áprilisában már működni fog a készenléti szervek egységes, zárt láncú rádió-távközlési hálózata, 2007 végére pedig az ország területének 94-án használhatják az új rendszert a rendőrök, mentők, tűzoltók és katasztrófavédelmi szakemberek. Addigra körülbelül 300 Tetra bázisállomás és 42 ezer végfelhasználói készülék lesz a rendszerben.
 
Németországban a közlekedésirányításban, repülőtereken és bankokban is működnek magáncélú EDR-hálózatok. Az országos rendszer pályázati kiírása csak most, tíz éves előkészítő munka után készült el, de a kormányváltás miatt jelenleg áll a folyamat. Ausztriában az első sikertelen kísérletek után most indul újra a pályáztatás, Bécset 2007 elejére, az egész országot pedig - részben a nehéz terepviszonyok miatt - csak 2009 végére tervezik lefedni. Ha sikerül tartani a rendkívül szoros ütemtervet, a TETRA rendszer kiépítésében megelőzzük Ausztriát és Németországot - mondta Molnár Bálint, a Miniszterelnöki Hivatal EDR titkárságának főtanácsadója.
Megalakult az üzemeltető cég
Az EDR hálózatot kiépítő és működtető Pro-M Zrt.-t 200 millió forintos alaptőkével hozta létre a Magyar Telekom és a T-mobile Magyarország, ebből a Magyar Telekom 25 százalék +1 szavazatnyi részvényt birtokol. A részvénytársaság bekapcsolódik a fejlesztési és beruházási folyamatba, a nap 24 órájában működő ügyfélszolgálatot hoz létre a diszpécserközpontok üzemeltetőinek, a MEH EDR titkárságával közösen elvégzi a készenléti szervek munkatársainak képzését, üzemelteti a majdani hálózatot és elvégzi a cég gazdasági alapfunkcióit, mint a könyvelés és az adminisztráció.
A cég valamivel több, mint ötven munkatárssal működik majd, az időközben összegyűlt tapasztalatokat és szakértői gárdát pedig 2007 után külföldi fejlesztéseknél tervezik hasznosítani.
A Miniszterelnöki Hivatalban Pesti István miniszteri biztos vezetésével megalakult az EDR titkárság, amely jelenleg 6 munkatárssal működik, később a létszám a feladatokkal arányosan nő. A jövő év elején a jogalkotónak olyan jogszabályt kell létrehoznia, ami lehetővé teszi, hogy a készenléti szervek mellett például a Ferihegyi repülőtér és a Paksi Atomerőmű munkatársai is használhassák a zárt láncú hálózatot.

(forrás: Kormányzati Hírportál)

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 13. szombat
Jenõ
28. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm