Megelőzzük Ausztriát és Németországot

Pénzcentrum
2005. december 15. 08:49

Ha sikerül tartani a szoros ütemtervet, az országos EDR-hálózat kiépítésében megelőzhetjük Ausztriát és Németországot is. Hazánkban 2007 végére az ország egész területén működni fog a készenléti szervek zárt láncú rádióhálózata, míg a szomszédos Ausztriában csak 2009 végére tervezik az országos rendszer elindítását.

Ha sikerül tartani a szoros ütemtervet, az országos EDR-hálózat kiépítésében megelőzhetjük Ausztriát és Németországot is. Hazánkban 2007 végére az ország egész területén működni fog a készenléti szervek zárt láncú rádióhálózata, míg a szomszédos Ausztriában csak 2009 végére tervezik az országos rendszer elindítását.
Budapesten 2006 áprilisában már működni fog a készenléti szervek egységes, zárt láncú rádió-távközlési hálózata, 2007 végére pedig az ország területének 94-án használhatják az új rendszert a rendőrök, mentők, tűzoltók és katasztrófavédelmi szakemberek. Addigra körülbelül 300 Tetra bázisállomás és 42 ezer végfelhasználói készülék lesz a rendszerben.
 
Németországban a közlekedésirányításban, repülőtereken és bankokban is működnek magáncélú EDR-hálózatok. Az országos rendszer pályázati kiírása csak most, tíz éves előkészítő munka után készült el, de a kormányváltás miatt jelenleg áll a folyamat. Ausztriában az első sikertelen kísérletek után most indul újra a pályáztatás, Bécset 2007 elejére, az egész országot pedig - részben a nehéz terepviszonyok miatt - csak 2009 végére tervezik lefedni. Ha sikerül tartani a rendkívül szoros ütemtervet, a TETRA rendszer kiépítésében megelőzzük Ausztriát és Németországot - mondta Molnár Bálint, a Miniszterelnöki Hivatal EDR titkárságának főtanácsadója.
Megalakult az üzemeltető cég
Az EDR hálózatot kiépítő és működtető Pro-M Zrt.-t 200 millió forintos alaptőkével hozta létre a Magyar Telekom és a T-mobile Magyarország, ebből a Magyar Telekom 25 százalék +1 szavazatnyi részvényt birtokol. A részvénytársaság bekapcsolódik a fejlesztési és beruházási folyamatba, a nap 24 órájában működő ügyfélszolgálatot hoz létre a diszpécserközpontok üzemeltetőinek, a MEH EDR titkárságával közösen elvégzi a készenléti szervek munkatársainak képzését, üzemelteti a majdani hálózatot és elvégzi a cég gazdasági alapfunkcióit, mint a könyvelés és az adminisztráció.
A cég valamivel több, mint ötven munkatárssal működik majd, az időközben összegyűlt tapasztalatokat és szakértői gárdát pedig 2007 után külföldi fejlesztéseknél tervezik hasznosítani.
A Miniszterelnöki Hivatalban Pesti István miniszteri biztos vezetésével megalakult az EDR titkárság, amely jelenleg 6 munkatárssal működik, később a létszám a feladatokkal arányosan nő. A jövő év elején a jogalkotónak olyan jogszabályt kell létrehoznia, ami lehetővé teszi, hogy a készenléti szervek mellett például a Ferihegyi repülőtér és a Paksi Atomerőmű munkatársai is használhassák a zárt láncú hálózatot.

(forrás: Kormányzati Hírportál)

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 11. csütörtök
Zsuzsanna, Tiborc, Lilian
32. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?