14 °C Budapest

Internetről SIM kártyára - Új szolgáltatás a T-Mobile-nál

Pénzcentrum
2005. december 15. 13:49

Magyarországon egyedülálló szolgáltatást vezet be a T-Mobile. Az egyes szolgáltatások használatát egyszerűsítő, SIM kártyára tölthető alkalmazásokat a mobilcég előfizetői ezentúl internetről saját maguk választhatják ki és telepíthetik a hálózaton keresztül.

Magyarországon egyedülálló szolgáltatást vezet be a T-Mobile. Az egyes szolgáltatások használatát egyszerűsítő, SIM kártyára tölthető alkalmazásokat a mobilcég előfizetői ezentúl internetről saját maguk választhatják ki és telepíthetik a hálózaton keresztül.
Folyamatosan nő a legkorszerűbb, úgynevezett dinamikus SIM kártyák száma, amelyek a telefonszámok és SMS-ek tárolási lehetőségén túl önálló memóriával rendelkeznek. Ez a memória lehetővé teszi, hogy a kártyákra a szolgáltató hasznos alkalmazásokat, többek között banki szolgáltatások, e-mail, mobil lottó elérését segítő „menüt” telepítsen előzetesen. A telefon menürendszeréből elérhető felület a mobil lottó esetén pl. segít a „szelvények” kitöltésében, az ügyfélnek így nem szükséges különböző kódokat megjegyeznie.

A jövőben a T-Mobile ügyfelei saját maguk választhatják meg, hogy mely SIM kártyára telepíthető programokat szeretnék használni. A társaság honlapján elérhető új Dinamikus alkalmazáskezelő felületen (http://dinamikus.t-mobile.hu) megfelelő azonosítást követően ugyanis OTA (over the air) megoldással, azaz a mobilhálózaton keresztül telepíthetnek és törölhetnek SIM alkalmazásokat. Megtekinthetik a kártyán található szolgáltatások aktuális listáját, illetve az elérhető és telepíthető szolgáltatások leírását is. Az alkalmazások letöltéséhez dinamikus előfizetői SIM kártya szükséges.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 26. hétfő
Géza
9. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm