22 °C Budapest

Fidesz vs. MSZP - Kérem tegyék meg tétjeiket !

Pénzcentrum
2005. december 15. 10:42

A teljes választókorú népesség körében a Fidesz 35, az MSZP 32, az SZDSZ 4, az MDF 2 százalékos támogatottságot mondhatott magáénak az év utolsó hónapjának elején. - derült ki a Medián Közvélemény-kutató Intézet felméréséből.

A teljes választókorú népesség körében a Fidesz 35, az MSZP 32, az SZDSZ 4, az MDF 2 százalékos támogatottságot mondhatott magáénak az év utolsó hónapjának elején. – derült ki aMedián Közvélemény-kutató Intézet felméréséből.
A választani tudó „biztos” szavazók körében a Fidesz 47, az MSZP 44, az SZDSZ 5 százalékon áll. E három párton túl az egyéb pártok együttesen 6 százalékos támogatottságot élveznek a teljes választókorú népesség körében, a biztos szavazók és biztos pártválasztók körében egyaránt 4 százalékos támogatottságuk.
A választópolgárok 25 százaléka egyik pártot sem mondja magáénak.
Decemberben folytatódott az utóbbi fél év alapvető tendenciája, az MSZP támogatottságának lassú növekedése” – állapította meg a HVG a december 2. és 6. között készült országos reprezentatív felmérés eredményeit kommentálva.
„Figyelemre méltó változás, hogy míg az utóbbi két évben egyértelmű többségben voltak azok, akik szerint a Fidesz lenne a győztese egy „most vasárnapi” választásnak, mára kiegyenlítetté vált a két nagy párt győzelmi esélyének megítélése, és az MSZP támogatói immár ugyanolyan arányban bíznak pártjuk győzelmében, mint a Fideszéi” – írta a lap.

A felmérés szerint a politikusok megítélésében kevés érdemi változás történt, továbbra is a köztársasági elnök a legnépszerűbb politikus 72 százalékos népszerűségi mutatóval. Orbán Viktort az emberek 49, Gyurcsány Ferencet 47 százaléka „látná szívesen fontos politikai szerepben”. Gyakorlatilag nincs különbség, ha arra válaszolnak, hogy kettejük közül ki az alkalmasabb a miniszterelnöki posztra.

Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?