23 °C Budapest

Fidesz vs. MSZP - Kérem tegyék meg tétjeiket !

Pénzcentrum
2005. december 15. 10:42

A teljes választókorú népesség körében a Fidesz 35, az MSZP 32, az SZDSZ 4, az MDF 2 százalékos támogatottságot mondhatott magáénak az év utolsó hónapjának elején. - derült ki a Medián Közvélemény-kutató Intézet felméréséből.

A teljes választókorú népesség körében a Fidesz 35, az MSZP 32, az SZDSZ 4, az MDF 2 százalékos támogatottságot mondhatott magáénak az év utolsó hónapjának elején. – derült ki aMedián Közvélemény-kutató Intézet felméréséből.
A választani tudó „biztos” szavazók körében a Fidesz 47, az MSZP 44, az SZDSZ 5 százalékon áll. E három párton túl az egyéb pártok együttesen 6 százalékos támogatottságot élveznek a teljes választókorú népesség körében, a biztos szavazók és biztos pártválasztók körében egyaránt 4 százalékos támogatottságuk.
A választópolgárok 25 százaléka egyik pártot sem mondja magáénak.
Decemberben folytatódott az utóbbi fél év alapvető tendenciája, az MSZP támogatottságának lassú növekedése” – állapította meg a HVG a december 2. és 6. között készült országos reprezentatív felmérés eredményeit kommentálva.
„Figyelemre méltó változás, hogy míg az utóbbi két évben egyértelmű többségben voltak azok, akik szerint a Fidesz lenne a győztese egy „most vasárnapi” választásnak, mára kiegyenlítetté vált a két nagy párt győzelmi esélyének megítélése, és az MSZP támogatói immár ugyanolyan arányban bíznak pártjuk győzelmében, mint a Fideszéi” – írta a lap.

A felmérés szerint a politikusok megítélésében kevés érdemi változás történt, továbbra is a köztársasági elnök a legnépszerűbb politikus 72 százalékos népszerűségi mutatóval. Orbán Viktort az emberek 49, Gyurcsány Ferencet 47 százaléka „látná szívesen fontos politikai szerepben”. Gyakorlatilag nincs különbség, ha arra válaszolnak, hogy kettejük közül ki az alkalmasabb a miniszterelnöki posztra.

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 24. szerda
Kinga, Kincsõ
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm