20 °C Budapest

Fidesz vs. MSZP - Kérem tegyék meg tétjeiket !

Pénzcentrum
2005. december 15. 10:42

A teljes választókorú népesség körében a Fidesz 35, az MSZP 32, az SZDSZ 4, az MDF 2 százalékos támogatottságot mondhatott magáénak az év utolsó hónapjának elején. - derült ki a Medián Közvélemény-kutató Intézet felméréséből.

A teljes választókorú népesség körében a Fidesz 35, az MSZP 32, az SZDSZ 4, az MDF 2 százalékos támogatottságot mondhatott magáénak az év utolsó hónapjának elején. – derült ki aMedián Közvélemény-kutató Intézet felméréséből.
A választani tudó „biztos” szavazók körében a Fidesz 47, az MSZP 44, az SZDSZ 5 százalékon áll. E három párton túl az egyéb pártok együttesen 6 százalékos támogatottságot élveznek a teljes választókorú népesség körében, a biztos szavazók és biztos pártválasztók körében egyaránt 4 százalékos támogatottságuk.
A választópolgárok 25 százaléka egyik pártot sem mondja magáénak.
Decemberben folytatódott az utóbbi fél év alapvető tendenciája, az MSZP támogatottságának lassú növekedése” – állapította meg a HVG a december 2. és 6. között készült országos reprezentatív felmérés eredményeit kommentálva.
„Figyelemre méltó változás, hogy míg az utóbbi két évben egyértelmű többségben voltak azok, akik szerint a Fidesz lenne a győztese egy „most vasárnapi” választásnak, mára kiegyenlítetté vált a két nagy párt győzelmi esélyének megítélése, és az MSZP támogatói immár ugyanolyan arányban bíznak pártjuk győzelmében, mint a Fideszéi” – írta a lap.

A felmérés szerint a politikusok megítélésében kevés érdemi változás történt, továbbra is a köztársasági elnök a legnépszerűbb politikus 72 százalékos népszerűségi mutatóval. Orbán Viktort az emberek 49, Gyurcsány Ferencet 47 százaléka „látná szívesen fontos politikai szerepben”. Gyakorlatilag nincs különbség, ha arra válaszolnak, hogy kettejük közül ki az alkalmasabb a miniszterelnöki posztra.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?