1 °C Budapest

Még egy évet csúszik a bevezetés

Pénzcentrum
2005. december 14. 08:21

2007-re csúszik a kötelező havi, elektronikus adatszolgáltatás és - bevallás bevezetése. A halasztással kapcsolatban múlt pénteken módosító javaslatot nyújtott be a pénzügyminiszter az Országgyűlésnek.

2007-re csúszik a kötelező havi, elektronikus adatszolgáltatás és - bevallás bevezetése. A halasztással kapcsolatban múlt pénteken módosító javaslatot nyújtott be a pénzügyminiszter az Országgyűlésnek.
Egy múlt héten benyújtott pénzügyminiszteri törvénymódosító javaslat szerint nem jövőre, hanem csak 2007-től vezetik be a kötelező havi, elektronikus adatszolgáltatást és bevallást – írja a Magyar Hírlap. A halasztás azt az elképzelésit is érinti, hogy az adókat és járulékokat nem külön-külön számlaszámokra kell utalni, hanem úgynevezett kötelezettségcsoportokra osztott számlákra
Az indoklás szerint a 2006-os bevezetéshez nincs meg megfelelő technikai háttér sem az adóhivatalnál, sem a regisztrációt végző okmányirodáknál, sem a vállalkozásoknál. Az adóhivatal számítógépes parkja alkalmatlan arra, hogy az elektronikus adatszolgáltatás zökkenők nélkül működhessen. Az okmányirodák pedig végképp nincsenek erre berendezkedve – nem beszélve arról, hogy a hazai cégek csekély hányada rendelkezik a szükséges informatikai háttérrel.
Az új rendszert néhány adózóra azért kiterjesztik 2006 második negyedévétől. Ebbe a körbe tartozik a legnagyobb tízezer adózó, valamint azok, akik havi vagy negyedéves bevallásra kötelezettek, körülbelül ötvenezren. A legnagyobb tízezer adózónak kötelező elektronikus úton bevallania, vagyis többletteher nem lesz. Azok pedig, akik havi vagy negyedéves bevallók, nem kapnak égbekiáltóan sok többletadminisztrációt.
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 3. vasárnap
Ferenc, Olívia
48. hét
December 3.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem