33 °C Budapest

Még egy évet csúszik a bevezetés

Pénzcentrum
2005. december 14. 08:21

2007-re csúszik a kötelező havi, elektronikus adatszolgáltatás és - bevallás bevezetése. A halasztással kapcsolatban múlt pénteken módosító javaslatot nyújtott be a pénzügyminiszter az Országgyűlésnek.

2007-re csúszik a kötelező havi, elektronikus adatszolgáltatás és - bevallás bevezetése. A halasztással kapcsolatban múlt pénteken módosító javaslatot nyújtott be a pénzügyminiszter az Országgyűlésnek.
Egy múlt héten benyújtott pénzügyminiszteri törvénymódosító javaslat szerint nem jövőre, hanem csak 2007-től vezetik be a kötelező havi, elektronikus adatszolgáltatást és bevallást – írja a Magyar Hírlap. A halasztás azt az elképzelésit is érinti, hogy az adókat és járulékokat nem külön-külön számlaszámokra kell utalni, hanem úgynevezett kötelezettségcsoportokra osztott számlákra
Az indoklás szerint a 2006-os bevezetéshez nincs meg megfelelő technikai háttér sem az adóhivatalnál, sem a regisztrációt végző okmányirodáknál, sem a vállalkozásoknál. Az adóhivatal számítógépes parkja alkalmatlan arra, hogy az elektronikus adatszolgáltatás zökkenők nélkül működhessen. Az okmányirodák pedig végképp nincsenek erre berendezkedve – nem beszélve arról, hogy a hazai cégek csekély hányada rendelkezik a szükséges informatikai háttérrel.
Az új rendszert néhány adózóra azért kiterjesztik 2006 második negyedévétől. Ebbe a körbe tartozik a legnagyobb tízezer adózó, valamint azok, akik havi vagy negyedéves bevallásra kötelezettek, körülbelül ötvenezren. A legnagyobb tízezer adózónak kötelező elektronikus úton bevallania, vagyis többletteher nem lesz. Azok pedig, akik havi vagy negyedéves bevallók, nem kapnak égbekiáltóan sok többletadminisztrációt.
Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 15. hétfő
Mária
33. hét
Augusztus 15.
Nagyboldogasszony
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?