13 °C Budapest

Hol figyelik kamerával a buszsávokat ?

Pénzcentrum
2005. december 13. 08:31

Több mint százmillió forintot költött idén a főváros a kamerarendszer fejlesztésére, az eddigi 69 helyett 126 helyen figyelik Budapest közlekedését. Ezentúl például az Árpád fejedelem útján, a Hegyalja úton és a Jagelló úton is kamerák pásztázzák a buszsávokat.

Újabb kamerarendszerrel bővült Budapest forgalomirányítási rendszere, az eddigi 69 helyett hétfőtől 126 kamera figyeli a közlekedést - jelentette be a főpolgármester hétfőn.
- Tizenhat kamera kizárólag a buszsávok ellenőrzésére szolgál, például az Árpád fejedelem útján, a Rómer Flóris utcában, a Mechwart térnél, a Hegyalja úton és a Jagelló úton is - közölte Demszky Gábor.
Elmondta: azt szeretnék elérni, hogy a Rákóczi úton már megismert és bevált, sikeresen működő rendszerhez hasonlóan, az autósok ne a BKV járműveinek az útjában közlekedjenek. Az autóbuszsávokban szabálytalanul közlekedőkről a kamerák felvételeket készítenek, amelyek alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) eljárást kezdeményez.
A kamerarendszer fejlesztésére a főváros az idén 109 millió forintot költött. A rendszeren belül működik 32 olyan kamera, amelyek a forgalomirányító központból irányíthatóak, így gyakorlatilag egy 360 kilométeres körben tudják figyelni a forgalmat a közterületeken a szakemberek.
A rendszert a BKV-n és a BRFK-n kívül használják majd az FKF Rt., valamint a Fővinform munkatársai is. A rendszer segítségével az eddigieknél gyorsabban és hatékonyabban lehet biztosítani a főváros közlekedésének zavartalanságát, a torlódások elkerülését - mondta.
Demszky Gábor bejelentette, hogy tavasztól a budapesti nagykörúton új, Siemens gyártmányú villamosok, a világ leghosszabb csuklós villamosai fognak közlekedni.
Vajda Pál főpolgármester-helyettes azt hangsúlyozta, hogy a fővárosban a közösségi közlekedés fejlesztése élvez prioritást, hiszen "a mai napig a budapesti utazások 60 százalékát a tömegközlekedés bonyolítja, s ezt az arányt meg akarjuk tartani".
Közölte, hogy magántőke bevonásával a következő két évben elvégzik a jelzőlámpás forgalomirányítási rendszer rekonstrukcióját.  

(forrás: Kormányzati Hírportál)

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. február 29. csütörtök
Elemér
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm