5 °C Budapest

Hogyan építsünk "gazdaságos" autópályát ?

Pénzcentrum
2005. december 13. 08:22

A gazdasági és közlekedési tárca szerint a műszaki paraméterek megváltoztatásával, kiszámíthatóbb tervezéssel és a szükséges jogszabály-módosításokkal a jelenleginél egyharmadával olcsóbban épülhetnek a jövőben az autópályák, a biztonsági feltételek megtartása mellett.

A gazdasági és közlekedési tárca szerint a műszaki paraméterek megváltoztatásával, kiszámíthatóbb tervezéssel és a szükséges jogszabály-módosításokkal a jelenleginél egyharmadával olcsóbban épülhetnek a jövőben az autópályák, a biztonsági feltételek megtartása mellett.
Kilométerenként akár 300 millió forinttal is olcsóbb lehet az autópálya-építés, ha a biztonsági követelmények betartása mellett az építésből elhagyják a nem feltétlenül szükséges elemeket, például az autópálya melletti parkolókból a következő településre vezető aszfaltozott utat.
Egy kilométer autópálya megépítése durván 1 milliárd forintba kerül, ebből a műszaki paraméterek megváltoztatásával, kiszámíthatóbb tervezéssel és a verseny élénkítésével akár 300 millió forint is megspórolható - mondta Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter.
Ha az autópályákra fordított költségeket elosztjuk a kilométerrel, az eredmény magasabb összeg lesz, mert a teljes költség tartalmazza a előkészítés, a területrendezés költségeit is - mondta a miniszter. Az M0-ás fővárosi szakaszának felüvizsgálatával 25 milliárd forintot takarítottak meg, így a körgyűrűt Gödöllővel összekötő M31-es út építése a tervezettnél korábban elkezdődhet.
A GKM számítási szerint az építés alatt levő autópályáknál a racionalizálással 2 százalékot lehet megtakarítani, a tervezési fázisban levőknél viszont 23 százalékkal is csökkenhetnek a költségek. Szintén olcsóbbá teszi az építkezést, hogy a tárca a jövőben olyan jogszabály-módosításokat tervez, amelyek lényegesen egyszerűsítik és gyorsítják a földkisajátítást, a lőszermentesítést vagy a régészeti munkákat.
Az újonan épült autópályák mellé az elmúlt időszakban 10 ezer munkahely települt, és a következő öt hónapban további 3500 létesül majd - mondta Kóka János. A miniszter közölte, hogy a jövő év végére - már az új módszerekkel dolgozva - megduplázzák a jelenleg 1000 kilométernyi gyorsforgalmi úthálózatot.

(forrás: Kormányzati Hírportál)

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 28. kedd
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem