12 °C Budapest

Utaljunk gyorsabban

Pénzcentrum
2005. december 12. 10:23

Az Európai Unió Két munkanapra tervezi korlátozni a határon átívelő átutalások maximális idejét. A pénzintézetek azonban nem örülnek a tervnek, ugyanis annak végrehajtása többletköltségekkel jár, amelyek egy része az ügyfeleket is érintené. - írja a Világgazdaság.

 
 
Az életbe lépő rendelkezés harmadolná a most rendelkezésre álló időt, hiszen a jelenleg hatályos jogszabályok hat munkanapot adnak a tranzakció lebonyolítására.
Az Unió 2010-re kívánja egységesíteni az elektronikus fizetési forgalmat a közösségen belül. A belső piaci biztos szerint az európai gazdaság éves szinten akár 50-100 milliárd költségtől is megszabadulhat, ha sikerül elérni, hogy a határokon átnyúló tranzakciók ne legyenek drágábbak, és ne vegyenek igénybe több időt, mint az egy tagállamon belüliek.
Az európai fizetési rendszerek széttagoltsága jelenleg sok gondot okoz, a jogszabályok sokfélesége miatt például a pénzügyi szolgáltatók gyakran nehezen tudnak megjelenni egy másik tagország piacán. Az Unióban átlagosan évente 231 milliárd tranzakció, hozzávetőlegesen 52 ezer milliárd euró értékben megy végbe.

Hazánkban az euróban lebonyolított, Eu tagállamokba irányuló átutalások tranzakciós díjai nem változtak jelentősen a csatlakozás óta. Azonban összevetve ezeket a díjakat más tagországok tranzakciós költségeivel megállapíthatjuk, hogy ezek a költségek igen magasak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 23. péntek
Alfréd
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm