25 °C Budapest

Utaljunk gyorsabban

Pénzcentrum
2005. december 12. 10:23

Az Európai Unió Két munkanapra tervezi korlátozni a határon átívelő átutalások maximális idejét. A pénzintézetek azonban nem örülnek a tervnek, ugyanis annak végrehajtása többletköltségekkel jár, amelyek egy része az ügyfeleket is érintené. - írja a Világgazdaság.

 
 
Az életbe lépő rendelkezés harmadolná a most rendelkezésre álló időt, hiszen a jelenleg hatályos jogszabályok hat munkanapot adnak a tranzakció lebonyolítására.
Az Unió 2010-re kívánja egységesíteni az elektronikus fizetési forgalmat a közösségen belül. A belső piaci biztos szerint az európai gazdaság éves szinten akár 50-100 milliárd költségtől is megszabadulhat, ha sikerül elérni, hogy a határokon átnyúló tranzakciók ne legyenek drágábbak, és ne vegyenek igénybe több időt, mint az egy tagállamon belüliek.
Az európai fizetési rendszerek széttagoltsága jelenleg sok gondot okoz, a jogszabályok sokfélesége miatt például a pénzügyi szolgáltatók gyakran nehezen tudnak megjelenni egy másik tagország piacán. Az Unióban átlagosan évente 231 milliárd tranzakció, hozzávetőlegesen 52 ezer milliárd euró értékben megy végbe.

Hazánkban az euróban lebonyolított, Eu tagállamokba irányuló átutalások tranzakciós díjai nem változtak jelentősen a csatlakozás óta. Azonban összevetve ezeket a díjakat más tagországok tranzakciós költségeivel megállapíthatjuk, hogy ezek a költségek igen magasak.

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 10. szerda
Lőrinc
32. hét
Augusztus 10.
Lusta nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?