Karácsonyi bevásárlás APEH módra - majdnem mindenki lebukott

Pénzcentrum
2005. december 12. 16:35

Az adóellenőrök - csakúgy mint, tavaly karácsony előtt - az idén is akcióba léptek az elmúlt hét végén. Az ország mintegy 250 ellenőre közül kiválasztottak 90-et (az "elit csapat") akik nyakukba vették a várost és 3 napon és 3 éjen át "riogatták" a piaci árusokat, színházakat, fenyőfaárusokat és a kirakodóvásárokon áruló őstermelőket.

Az adóellenőrök - csakúgy mint, tavaly karácsony előtt - az idén is akcióba léptek az elmúlt hét végén. Az ország mintegy 250 ellenőre közül kiválasztottak 90-et (az „elit csapat”) akik nyakukba vették a várost és 3 napon és 3 éjen át „riogatták” a piaci árusokat, színházakat, fenyőfaárusokat és a kirakodóvásárokon áruló őstermelőket.
 
A fáradságuk nem volt hiábavaló, ugyanis 826 esetben vizsgálták a nyugta- és számlaadási kötelezettséget, aminek 55 százalékában fenn is akadtak a hálón a kereskedők és a szolgáltatók, ez 5 százalékos növekedés a tavalyi szabálysértésekhez képest.
Természetesen a legtöbb lebukást a piaci árusok produkálták, akik a teljes szabálysértések számának 86 százalékát adták. A piacokra az adóellenőrök rendőri kísérettel érkeztek meg, azonban meglepő módon nem a kereskedők haragjától kellet védeni az APEH embereit, hanem inkább a vásárlók dühétől.
Azonban az ellenőrök nem érték be ennyivel, felkerestek 7 színházat is, ahol természetesen elmentek a büfébe és használták a ruhatárat, sajnos a lebukási arány erősen közelített a 100 százalékhoz és a szankciók itt sem maradtak el (megtépázva ezáltal az amúgy sem fényes költségvetését a kultúra eme fellegvárainak).

Az APEH várhatóan 40 millió forint bírságot szab ki, azok pedig üzletbezárásra is számíthatnak, akik másodszor mulasztották el a nyugtaadást. Negyvenegy üzlet számíthat 12 napos bezárásra, nyolc esetben 30 napos, egy esetben pedig 60 napos bezárás a büntetés.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 16. kedd
Ábrahám
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?