12 °C Budapest

Karácsonyi bevásárlás APEH módra - majdnem mindenki lebukott

Pénzcentrum
2005. december 12. 16:35

Az adóellenőrök - csakúgy mint, tavaly karácsony előtt - az idén is akcióba léptek az elmúlt hét végén. Az ország mintegy 250 ellenőre közül kiválasztottak 90-et (az "elit csapat") akik nyakukba vették a várost és 3 napon és 3 éjen át "riogatták" a piaci árusokat, színházakat, fenyőfaárusokat és a kirakodóvásárokon áruló őstermelőket.

Az adóellenőrök - csakúgy mint, tavaly karácsony előtt - az idén is akcióba léptek az elmúlt hét végén. Az ország mintegy 250 ellenőre közül kiválasztottak 90-et (az „elit csapat”) akik nyakukba vették a várost és 3 napon és 3 éjen át „riogatták” a piaci árusokat, színházakat, fenyőfaárusokat és a kirakodóvásárokon áruló őstermelőket.
 
A fáradságuk nem volt hiábavaló, ugyanis 826 esetben vizsgálták a nyugta- és számlaadási kötelezettséget, aminek 55 százalékában fenn is akadtak a hálón a kereskedők és a szolgáltatók, ez 5 százalékos növekedés a tavalyi szabálysértésekhez képest.
Természetesen a legtöbb lebukást a piaci árusok produkálták, akik a teljes szabálysértések számának 86 százalékát adták. A piacokra az adóellenőrök rendőri kísérettel érkeztek meg, azonban meglepő módon nem a kereskedők haragjától kellet védeni az APEH embereit, hanem inkább a vásárlók dühétől.
Azonban az ellenőrök nem érték be ennyivel, felkerestek 7 színházat is, ahol természetesen elmentek a büfébe és használták a ruhatárat, sajnos a lebukási arány erősen közelített a 100 százalékhoz és a szankciók itt sem maradtak el (megtépázva ezáltal az amúgy sem fényes költségvetését a kultúra eme fellegvárainak).

Az APEH várhatóan 40 millió forint bírságot szab ki, azok pedig üzletbezárásra is számíthatnak, akik másodszor mulasztották el a nyugtaadást. Negyvenegy üzlet számíthat 12 napos bezárásra, nyolc esetben 30 napos, egy esetben pedig 60 napos bezárás a büntetés.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem