-3 °C Budapest

Karácsonyi bevásárlás APEH módra - majdnem mindenki lebukott

Pénzcentrum
2005. december 12. 16:35

Az adóellenőrök - csakúgy mint, tavaly karácsony előtt - az idén is akcióba léptek az elmúlt hét végén. Az ország mintegy 250 ellenőre közül kiválasztottak 90-et (az "elit csapat") akik nyakukba vették a várost és 3 napon és 3 éjen át "riogatták" a piaci árusokat, színházakat, fenyőfaárusokat és a kirakodóvásárokon áruló őstermelőket.

Az adóellenőrök - csakúgy mint, tavaly karácsony előtt - az idén is akcióba léptek az elmúlt hét végén. Az ország mintegy 250 ellenőre közül kiválasztottak 90-et (az „elit csapat”) akik nyakukba vették a várost és 3 napon és 3 éjen át „riogatták” a piaci árusokat, színházakat, fenyőfaárusokat és a kirakodóvásárokon áruló őstermelőket.
 
A fáradságuk nem volt hiábavaló, ugyanis 826 esetben vizsgálták a nyugta- és számlaadási kötelezettséget, aminek 55 százalékában fenn is akadtak a hálón a kereskedők és a szolgáltatók, ez 5 százalékos növekedés a tavalyi szabálysértésekhez képest.
Természetesen a legtöbb lebukást a piaci árusok produkálták, akik a teljes szabálysértések számának 86 százalékát adták. A piacokra az adóellenőrök rendőri kísérettel érkeztek meg, azonban meglepő módon nem a kereskedők haragjától kellet védeni az APEH embereit, hanem inkább a vásárlók dühétől.
Azonban az ellenőrök nem érték be ennyivel, felkerestek 7 színházat is, ahol természetesen elmentek a büfébe és használták a ruhatárat, sajnos a lebukási arány erősen közelített a 100 százalékhoz és a szankciók itt sem maradtak el (megtépázva ezáltal az amúgy sem fényes költségvetését a kultúra eme fellegvárainak).

Az APEH várhatóan 40 millió forint bírságot szab ki, azok pedig üzletbezárásra is számíthatnak, akik másodszor mulasztották el a nyugtaadást. Negyvenegy üzlet számíthat 12 napos bezárásra, nyolc esetben 30 napos, egy esetben pedig 60 napos bezárás a büntetés.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 29. szerda
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem