6 °C Budapest

Adókedvezményt kaphatnak a szoftverfejlesztő cégek

Pénzcentrum
2005. december 12. 08:28

Bérköltségeik tizenöt százalékát leírhatják az adóból a szoftverfejlesztő cégek, ha a parlament is támogatja a kormány javaslatát. A gazdasági miniszter abban bízik, hogy a lépésnek középtávon nem lesz negatív hatása a költségvetésre.

Bérköltségeik tizenöt százalékát leírhatják az adóból a szoftverfejlesztő cégek, ha a parlament is támogatja a kormány javaslatát. A gazdasági miniszter abban bízik, hogy a lépésnek középtávon nem lesz negatív hatása a költségvetésre.
A parlament előtt van az a kormányjavaslat, amely lehetővé teszi a szoftverfejlesztő cégek számára, hogy bérköltségük tizenöt százalékát leírhassák az adóból - közölte a miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc elmondta: az Informatikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) kezdeményezésére tett lépéssel a vállalkozásokat a bérterhek oldaláról kívánják versenyképesebbé tenni.
A kormányfő ezt az uniós K+F pályázatokat elnyert Morphologic Kft. irodájában tett látogatása alkalmával közölte. A találkozón Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter, valamint Kovács Zoltán, az IVSZ elnöke is részt vett.
Gyurcsány Ferenc kitért arra, hogy a nyugat-európai adatokkal összehasonlítva Magyarországon a vállalkozások kevés forrást fordítanak kutatás-fejlesztésre. Úgy vélekedett: ezen a téren "nem az államnak van tartozása".
Kóka János elmondta: bízik abban, hogy a lépés költségvetési hatása középtávon nem lesz negatív, mivel "a piac kifehérítésével többeket késztetnek legális foglalkoztatásra".
Január elsejétől a pályázati pénzek kifizetéséhez szükséges idő a tervek szerint felére csökken - jelentette be a gazdasági tárca vezetője. Hozzátette: 2007-től a második Nemzeti Fejlesztési Terv keretében pedig már elektronikus úton lehet majd beadni a pályázatokat, ami egyszerűbbé és ellenőrizhetőbbé teszi az eljárást.
Kovács Zoltán az adókedvezmény bevezetését fontos lépésnek nevezte, de hangsúlyozta: még több hasonló intézkedésre van szükség.
(Forrás: Kormányzati Hírportál)
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 22. hétfő
Csilla, Noémi
17. hét
Április 22.
A Föld napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem