16 °C Budapest

Adókedvezményt kaphatnak a szoftverfejlesztő cégek

Pénzcentrum
2005. december 12. 08:28

Bérköltségeik tizenöt százalékát leírhatják az adóból a szoftverfejlesztő cégek, ha a parlament is támogatja a kormány javaslatát. A gazdasági miniszter abban bízik, hogy a lépésnek középtávon nem lesz negatív hatása a költségvetésre.

Bérköltségeik tizenöt százalékát leírhatják az adóból a szoftverfejlesztő cégek, ha a parlament is támogatja a kormány javaslatát. A gazdasági miniszter abban bízik, hogy a lépésnek középtávon nem lesz negatív hatása a költségvetésre.
A parlament előtt van az a kormányjavaslat, amely lehetővé teszi a szoftverfejlesztő cégek számára, hogy bérköltségük tizenöt százalékát leírhassák az adóból - közölte a miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc elmondta: az Informatikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) kezdeményezésére tett lépéssel a vállalkozásokat a bérterhek oldaláról kívánják versenyképesebbé tenni.
A kormányfő ezt az uniós K+F pályázatokat elnyert Morphologic Kft. irodájában tett látogatása alkalmával közölte. A találkozón Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter, valamint Kovács Zoltán, az IVSZ elnöke is részt vett.
Gyurcsány Ferenc kitért arra, hogy a nyugat-európai adatokkal összehasonlítva Magyarországon a vállalkozások kevés forrást fordítanak kutatás-fejlesztésre. Úgy vélekedett: ezen a téren "nem az államnak van tartozása".
Kóka János elmondta: bízik abban, hogy a lépés költségvetési hatása középtávon nem lesz negatív, mivel "a piac kifehérítésével többeket késztetnek legális foglalkoztatásra".
Január elsejétől a pályázati pénzek kifizetéséhez szükséges idő a tervek szerint felére csökken - jelentette be a gazdasági tárca vezetője. Hozzátette: 2007-től a második Nemzeti Fejlesztési Terv keretében pedig már elektronikus úton lehet majd beadni a pályázatokat, ami egyszerűbbé és ellenőrizhetőbbé teszi az eljárást.
Kovács Zoltán az adókedvezmény bevezetését fontos lépésnek nevezte, de hangsúlyozta: még több hasonló intézkedésre van szükség.
(Forrás: Kormányzati Hírportál)
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem