Adókedvezményt kaphatnak a szoftverfejlesztő cégek

Pénzcentrum
2005. december 12. 08:28

Bérköltségeik tizenöt százalékát leírhatják az adóból a szoftverfejlesztő cégek, ha a parlament is támogatja a kormány javaslatát. A gazdasági miniszter abban bízik, hogy a lépésnek középtávon nem lesz negatív hatása a költségvetésre.

Bérköltségeik tizenöt százalékát leírhatják az adóból a szoftverfejlesztő cégek, ha a parlament is támogatja a kormány javaslatát. A gazdasági miniszter abban bízik, hogy a lépésnek középtávon nem lesz negatív hatása a költségvetésre.
A parlament előtt van az a kormányjavaslat, amely lehetővé teszi a szoftverfejlesztő cégek számára, hogy bérköltségük tizenöt százalékát leírhassák az adóból - közölte a miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc elmondta: az Informatikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) kezdeményezésére tett lépéssel a vállalkozásokat a bérterhek oldaláról kívánják versenyképesebbé tenni.
A kormányfő ezt az uniós K+F pályázatokat elnyert Morphologic Kft. irodájában tett látogatása alkalmával közölte. A találkozón Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter, valamint Kovács Zoltán, az IVSZ elnöke is részt vett.
Gyurcsány Ferenc kitért arra, hogy a nyugat-európai adatokkal összehasonlítva Magyarországon a vállalkozások kevés forrást fordítanak kutatás-fejlesztésre. Úgy vélekedett: ezen a téren "nem az államnak van tartozása".
Kóka János elmondta: bízik abban, hogy a lépés költségvetési hatása középtávon nem lesz negatív, mivel "a piac kifehérítésével többeket késztetnek legális foglalkoztatásra".
Január elsejétől a pályázati pénzek kifizetéséhez szükséges idő a tervek szerint felére csökken - jelentette be a gazdasági tárca vezetője. Hozzátette: 2007-től a második Nemzeti Fejlesztési Terv keretében pedig már elektronikus úton lehet majd beadni a pályázatokat, ami egyszerűbbé és ellenőrizhetőbbé teszi az eljárást.
Kovács Zoltán az adókedvezmény bevezetését fontos lépésnek nevezte, de hangsúlyozta: még több hasonló intézkedésre van szükség.
(Forrás: Kormányzati Hírportál)
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem