3 °C Budapest

Adókedvezményt kaphatnak a szoftverfejlesztő cégek

Pénzcentrum
2005. december 12. 08:28

Bérköltségeik tizenöt százalékát leírhatják az adóból a szoftverfejlesztő cégek, ha a parlament is támogatja a kormány javaslatát. A gazdasági miniszter abban bízik, hogy a lépésnek középtávon nem lesz negatív hatása a költségvetésre.

Bérköltségeik tizenöt százalékát leírhatják az adóból a szoftverfejlesztő cégek, ha a parlament is támogatja a kormány javaslatát. A gazdasági miniszter abban bízik, hogy a lépésnek középtávon nem lesz negatív hatása a költségvetésre.
A parlament előtt van az a kormányjavaslat, amely lehetővé teszi a szoftverfejlesztő cégek számára, hogy bérköltségük tizenöt százalékát leírhassák az adóból - közölte a miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc elmondta: az Informatikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) kezdeményezésére tett lépéssel a vállalkozásokat a bérterhek oldaláról kívánják versenyképesebbé tenni.
A kormányfő ezt az uniós K+F pályázatokat elnyert Morphologic Kft. irodájában tett látogatása alkalmával közölte. A találkozón Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter, valamint Kovács Zoltán, az IVSZ elnöke is részt vett.
Gyurcsány Ferenc kitért arra, hogy a nyugat-európai adatokkal összehasonlítva Magyarországon a vállalkozások kevés forrást fordítanak kutatás-fejlesztésre. Úgy vélekedett: ezen a téren "nem az államnak van tartozása".
Kóka János elmondta: bízik abban, hogy a lépés költségvetési hatása középtávon nem lesz negatív, mivel "a piac kifehérítésével többeket késztetnek legális foglalkoztatásra".
Január elsejétől a pályázati pénzek kifizetéséhez szükséges idő a tervek szerint felére csökken - jelentette be a gazdasági tárca vezetője. Hozzátette: 2007-től a második Nemzeti Fejlesztési Terv keretében pedig már elektronikus úton lehet majd beadni a pályázatokat, ami egyszerűbbé és ellenőrizhetőbbé teszi az eljárást.
Kovács Zoltán az adókedvezmény bevezetését fontos lépésnek nevezte, de hangsúlyozta: még több hasonló intézkedésre van szükség.
(Forrás: Kormányzati Hírportál)
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 30. hétfő
Martina, Gerda
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?