21 °C Budapest

Újabb kétmilliárd - de mire ?

Pénzcentrum
2005. december 9. 08:57

A fiatalok otthonteremtési támogatását 18 milliárd forintra növelte a kormány. Emellett a kabinet úgy döntött, változtat a babakötvényről szóló javaslatán, és százról 120 ezer forintra emelné a támogatást

.
A kormány szerdai döntésével kétmilliárd forinttal növelte a fiatalok otthonteremtési támogatását - jelentette be Kolber István regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter a kormány szerdai tájékoztatóján, hozzátéve: a használt lakások vásárlására szóló támogatás így 18 milliárdot tesz ki.
A Fészekrakóprogrammal kapcsolatban Batiz András kormányszóvivő elmondta: november közepéig mintegy 47 milliárd forint értékben, több mint 18 ezer Fészekrakó-szerződést kötöttek meg a bankok, mely közel 40 ezer érintettet jelent. A kormányszóvivő megfogalmazása szerint a program eddig egy kisvárosnyi embernek segített az otthonteremtésben.
Batiz András elmondta azt is, hogy a kabinet szerdán tárgyalt arról az SZDSZ-es javaslatról, mely megemelné a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyerekek 7, illetve 14 éves korukban juttatott állami támogatás összegét. A döntés értelmében az eredeti 30-30 ezer forint 40-40 ezer forintra emelkedik. Batiz András tájékoztatása szerint a babakötvénnyel kapcsolatban a jövő hétre megszülethet a megállapodás a bankokkal.

(forrás: Kormányzati Hírportál)

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 5. csütörtök
Krisztina
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?