1 °C Budapest

Újabb kétmilliárd - de mire ?

Pénzcentrum
2005. december 9. 08:57

A fiatalok otthonteremtési támogatását 18 milliárd forintra növelte a kormány. Emellett a kabinet úgy döntött, változtat a babakötvényről szóló javaslatán, és százról 120 ezer forintra emelné a támogatást

.
A kormány szerdai döntésével kétmilliárd forinttal növelte a fiatalok otthonteremtési támogatását - jelentette be Kolber István regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter a kormány szerdai tájékoztatóján, hozzátéve: a használt lakások vásárlására szóló támogatás így 18 milliárdot tesz ki.
A Fészekrakóprogrammal kapcsolatban Batiz András kormányszóvivő elmondta: november közepéig mintegy 47 milliárd forint értékben, több mint 18 ezer Fészekrakó-szerződést kötöttek meg a bankok, mely közel 40 ezer érintettet jelent. A kormányszóvivő megfogalmazása szerint a program eddig egy kisvárosnyi embernek segített az otthonteremtésben.
Batiz András elmondta azt is, hogy a kabinet szerdán tárgyalt arról az SZDSZ-es javaslatról, mely megemelné a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyerekek 7, illetve 14 éves korukban juttatott állami támogatás összegét. A döntés értelmében az eredeti 30-30 ezer forint 40-40 ezer forintra emelkedik. Batiz András tájékoztatása szerint a babakötvénnyel kapcsolatban a jövő hétre megszülethet a megállapodás a bankokkal.

(forrás: Kormányzati Hírportál)

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 1. péntek
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem