22 °C Budapest

Karácsonyi razziára készülnek

Pénzcentrum
2005. december 9. 08:41

A karácsonyi időszakra tekintettel fokozott közbiztonsági ellenőrzést tart a rendőrség országszerte. Kiemelt figyelmet fordítanak a vagyon elleni bűncselekményekre, köztük a fenyőfalopásokra és petárdák illegális árusítására, felhasználására.

A karácsonyi időszakra tekintettel fokozott közbiztonsági ellenőrzést tart a rendőrség országszerte. Kiemelt figyelmet fordítanak a vagyon elleni bűncselekményekre, köztük a fenyőfalopásokra és petárdák illegális árusítására, felhasználására.
Teljes mértékben tisztában vagyunk azzal, hogy a petárdát tiltó rendelet betartása nagy házi feladat a rendőrségnek, és azzal is tisztában vagyunk, hogy biztos lesznek petárdázók, de a lehetőségekhez képest teljes szigorral élünk a törvény által adott jogokkal - jelentette ki Hatala József, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közbiztonsági főigazgatója, hozzátette: bizonyos vonatkozásban nincsenek naiv illúzióik.
A módosított kormányrendelet szerint a jövőben már szilveszterkor sem lehet petárdázni. December 28-tól 31-ig más, II-es pirotechnikai osztályba sorolt termékek - például római gyertya, tűzforgó, vulkán, vezetőpálcás rakéta - azonban szabadon megvásárolhatók, és Szilveszter napján este hat órától másnap reggel hat óráig engedély nélkül felhasználhatók. A szabálysértési törvény módosítása révén a tilalmat megszegők az eddigi 50 ezer forint helyett akár 100 ezer forint pénzbüntetéssel is sújthatók.
Az ORFK szerdai sajtótájékoztatóján Hatala József elmondta: december 10-től január elsején délig a közterületeken és a nyilvános helyeken fokozott ellenőrzést tart a rendőrség. Kiemelt figyelmet fordítanak a vagyon elleni bűncselekményekre, többek közt a rablásokra, zseblopásokra, trükkös lopásokra. A fenyőfalopások megakadályozása közös járőrszolgálatot szerveznek a mezei őrszolgálatokkal és a természetvédelmi őrökkel. Közúti ellenőrzésnél és az elárusítóhelyeken az áru származását igazoló papírokat is elkérik.

Hatala József arról is beszámolt, hogy a hidegre fordult időjárás miatt az intézkedő rendőrök nagyobb figyelmet fordítanak a közterületeket, elhagyott területeken, barlangokban menedéket kereső hajléktalanok megsegítésére. Az elmúlt évben 125, 2003-ban 67, idén eddig 137 hajléktalan fagyott meg.

(forás: Kormányzati Hírportál)

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm