6 °C Budapest

Karácsonyi razziára készülnek

Pénzcentrum
2005. december 9. 08:41

A karácsonyi időszakra tekintettel fokozott közbiztonsági ellenőrzést tart a rendőrség országszerte. Kiemelt figyelmet fordítanak a vagyon elleni bűncselekményekre, köztük a fenyőfalopásokra és petárdák illegális árusítására, felhasználására.

A karácsonyi időszakra tekintettel fokozott közbiztonsági ellenőrzést tart a rendőrség országszerte. Kiemelt figyelmet fordítanak a vagyon elleni bűncselekményekre, köztük a fenyőfalopásokra és petárdák illegális árusítására, felhasználására.
Teljes mértékben tisztában vagyunk azzal, hogy a petárdát tiltó rendelet betartása nagy házi feladat a rendőrségnek, és azzal is tisztában vagyunk, hogy biztos lesznek petárdázók, de a lehetőségekhez képest teljes szigorral élünk a törvény által adott jogokkal - jelentette ki Hatala József, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közbiztonsági főigazgatója, hozzátette: bizonyos vonatkozásban nincsenek naiv illúzióik.
A módosított kormányrendelet szerint a jövőben már szilveszterkor sem lehet petárdázni. December 28-tól 31-ig más, II-es pirotechnikai osztályba sorolt termékek - például római gyertya, tűzforgó, vulkán, vezetőpálcás rakéta - azonban szabadon megvásárolhatók, és Szilveszter napján este hat órától másnap reggel hat óráig engedély nélkül felhasználhatók. A szabálysértési törvény módosítása révén a tilalmat megszegők az eddigi 50 ezer forint helyett akár 100 ezer forint pénzbüntetéssel is sújthatók.
Az ORFK szerdai sajtótájékoztatóján Hatala József elmondta: december 10-től január elsején délig a közterületeken és a nyilvános helyeken fokozott ellenőrzést tart a rendőrség. Kiemelt figyelmet fordítanak a vagyon elleni bűncselekményekre, többek közt a rablásokra, zseblopásokra, trükkös lopásokra. A fenyőfalopások megakadályozása közös járőrszolgálatot szerveznek a mezei őrszolgálatokkal és a természetvédelmi őrökkel. Közúti ellenőrzésnél és az elárusítóhelyeken az áru származását igazoló papírokat is elkérik.

Hatala József arról is beszámolt, hogy a hidegre fordult időjárás miatt az intézkedő rendőrök nagyobb figyelmet fordítanak a közterületeket, elhagyott területeken, barlangokban menedéket kereső hajléktalanok megsegítésére. Az elmúlt évben 125, 2003-ban 67, idén eddig 137 hajléktalan fagyott meg.

(forás: Kormányzati Hírportál)

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 2. csütörtök
Karolina, Aida
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?