Karácsonyi razziára készülnek

Pénzcentrum
2005. december 9. 08:41

A karácsonyi időszakra tekintettel fokozott közbiztonsági ellenőrzést tart a rendőrség országszerte. Kiemelt figyelmet fordítanak a vagyon elleni bűncselekményekre, köztük a fenyőfalopásokra és petárdák illegális árusítására, felhasználására.

A karácsonyi időszakra tekintettel fokozott közbiztonsági ellenőrzést tart a rendőrség országszerte. Kiemelt figyelmet fordítanak a vagyon elleni bűncselekményekre, köztük a fenyőfalopásokra és petárdák illegális árusítására, felhasználására.
Teljes mértékben tisztában vagyunk azzal, hogy a petárdát tiltó rendelet betartása nagy házi feladat a rendőrségnek, és azzal is tisztában vagyunk, hogy biztos lesznek petárdázók, de a lehetőségekhez képest teljes szigorral élünk a törvény által adott jogokkal - jelentette ki Hatala József, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közbiztonsági főigazgatója, hozzátette: bizonyos vonatkozásban nincsenek naiv illúzióik.
A módosított kormányrendelet szerint a jövőben már szilveszterkor sem lehet petárdázni. December 28-tól 31-ig más, II-es pirotechnikai osztályba sorolt termékek - például római gyertya, tűzforgó, vulkán, vezetőpálcás rakéta - azonban szabadon megvásárolhatók, és Szilveszter napján este hat órától másnap reggel hat óráig engedély nélkül felhasználhatók. A szabálysértési törvény módosítása révén a tilalmat megszegők az eddigi 50 ezer forint helyett akár 100 ezer forint pénzbüntetéssel is sújthatók.
Az ORFK szerdai sajtótájékoztatóján Hatala József elmondta: december 10-től január elsején délig a közterületeken és a nyilvános helyeken fokozott ellenőrzést tart a rendőrség. Kiemelt figyelmet fordítanak a vagyon elleni bűncselekményekre, többek közt a rablásokra, zseblopásokra, trükkös lopásokra. A fenyőfalopások megakadályozása közös járőrszolgálatot szerveznek a mezei őrszolgálatokkal és a természetvédelmi őrökkel. Közúti ellenőrzésnél és az elárusítóhelyeken az áru származását igazoló papírokat is elkérik.

Hatala József arról is beszámolt, hogy a hidegre fordult időjárás miatt az intézkedő rendőrök nagyobb figyelmet fordítanak a közterületeket, elhagyott területeken, barlangokban menedéket kereső hajléktalanok megsegítésére. Az elmúlt évben 125, 2003-ban 67, idén eddig 137 hajléktalan fagyott meg.

(forás: Kormányzati Hírportál)

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem