28 °C Budapest

Elszólta magát Bea asszony - hibázott az RTL

Pénzcentrum
2005. december 9. 11:26

Az Országos Rádió és Televízió Testület illetékesei kevésbé rajonganak a Győzike Show-ért mint a nézők. Ezúttal azonban nem Győzike hibázott. Hanem a hasonlóan sokat beszélő neje sértette a jó ízlést - ám a szerkesztők hibáztak, hiszen ők hagyták benne a műsorban a kifogásolt részt.

Az Országos Rádió és Televízió Testület illetékesei nem rajonganak annyira a Győzike Show-ért mint a nézők. Ezúttal azonban nem  Győzike vetette el a sulykot, hanem a hasonlóan sokat beszélő neje sértette a jó ízlést - ám a legnagyobb hibát a szerkesztők követték el , hiszen ők hagyták benne a műsorban a kifogásolt részt.
Az Országos Rádió és Televízió Testület Panaszbizottságának 5. számú eljáró tanácsa állampolgári bejelentésre megvizsgálta az M-RTL Televízió Rt. 2005. november 14-én sugárzott Győzike című műsorát, amelyben a panaszos kifogásolta, hogy a műsorban szereplő Bea asszony sértő kifejezésekkel illette a katolikus egyházat, s ezek a kijelentések alkalmasak a hívő emberek vallási meggyőződésének megsértésére.

A panaszbizottság eljáró tanácsa úgy véli, hogy a műsor szerkesztői ismerhették Bea asszony vallásról kialakított nézeteit, ezért Rómába, a Szent Péter Bazilikába vitték el őt. Ezzel a jó ízlés határait, provokatív módon érintette a műsor. A szerkesztéssel feltehetően botrányokozás és ennek nyomán a nézettség növelése volt a cél - áll az ORTT közleményében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 4. szerda
Domonkos, Dominika
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?