3 °C Budapest

Gyurcsány partnerséget kért

Pénzcentrum
2005. december 7. 08:23

Kereskedelmi és fogyasztóvédelmi szervezetekkel írt alá megállapodást a kormányfő annak érdekében, hogy januártól a vásárlók számára is érezhető legyen az áfacsökkentés, azaz, mérséklődjenek az árak. Gyurcsány Ferenc partnerséget kért az érintettektől.

Kereskedelmi és fogyasztóvédelmi szervezetekkel írt alá megállapodást a kormányfő annak érdekében, hogy januártól a vásárlók számára is érezhető legyen az áfacsökkentés, azaz, mérséklődjenek az árak. Gyurcsány Ferenc partnerséget kért az érintettektől.
Áfacsökkentéssel kapcsolatos megállapodást írt alá Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hét kereskedelmi és fogyasztóvédelmi szervezet elnökével, valamint Mesterházy Attilával, az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium politikai államtitkárával kedden. A megállapodás célja, hogy érvényesüljenek az adócsökkentés hatásai, azaz január elsejétől valóban mérséklődjenek az árak.
A szervezetek egyetértenek abban, hogy ez a lépés javítja a versenyképességet, a kormány pedig ezzel a dokumentummal garanciát vállal arra, hogy további hasonló programokat dolgoz ki - mondta az államtitkár.
A miniszterelnök a szervezetek segítségét kérte az új rend kialakításában: a tájékoztatás és az együttműködés fontosságára hívta fel a figyelmet. Mint mondta, nagyon fontos, hogy osztozzanak a kereskedők ebben a partnerségben.
A kabinet abban bízik, hogy a nyilvánosság nyomására azok a kis- és középvállalkozások is érvényesítik áraikban az áfacsökkentést, amelyek eredetileg nem tervezték ezt.Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke úgy véli, hogy a verseny előbb-utóbb mindenképpen kikényszeríti az árcsökkentést. Hozzátette: ez a lépés mintegy négyszázmillió forinttal növeli a vállalatok beszerzési költségeit, ugyanakkor másfél százalékkal javítja jövedelmi mutatóit.
A megállapodást aláírta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, az Országos Kereskedelmi Szövetség, az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület, a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetsége, az Általános Fogyasztási Szövetkezetek és Kereskedelmi Társaságok Országos Szövetsége, a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének kereskedelmi és szolgáltatási szekciója.

(forrás: Kormányzati Hírportál)

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 31. kedd
Marcella
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?