25 °C Budapest

Gyurcsány partnerséget kért

Pénzcentrum
2005. december 7. 08:23

Kereskedelmi és fogyasztóvédelmi szervezetekkel írt alá megállapodást a kormányfő annak érdekében, hogy januártól a vásárlók számára is érezhető legyen az áfacsökkentés, azaz, mérséklődjenek az árak. Gyurcsány Ferenc partnerséget kért az érintettektől.

Kereskedelmi és fogyasztóvédelmi szervezetekkel írt alá megállapodást a kormányfő annak érdekében, hogy januártól a vásárlók számára is érezhető legyen az áfacsökkentés, azaz, mérséklődjenek az árak. Gyurcsány Ferenc partnerséget kért az érintettektől.
Áfacsökkentéssel kapcsolatos megállapodást írt alá Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hét kereskedelmi és fogyasztóvédelmi szervezet elnökével, valamint Mesterházy Attilával, az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium politikai államtitkárával kedden. A megállapodás célja, hogy érvényesüljenek az adócsökkentés hatásai, azaz január elsejétől valóban mérséklődjenek az árak.
A szervezetek egyetértenek abban, hogy ez a lépés javítja a versenyképességet, a kormány pedig ezzel a dokumentummal garanciát vállal arra, hogy további hasonló programokat dolgoz ki - mondta az államtitkár.
A miniszterelnök a szervezetek segítségét kérte az új rend kialakításában: a tájékoztatás és az együttműködés fontosságára hívta fel a figyelmet. Mint mondta, nagyon fontos, hogy osztozzanak a kereskedők ebben a partnerségben.
A kabinet abban bízik, hogy a nyilvánosság nyomására azok a kis- és középvállalkozások is érvényesítik áraikban az áfacsökkentést, amelyek eredetileg nem tervezték ezt.Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke úgy véli, hogy a verseny előbb-utóbb mindenképpen kikényszeríti az árcsökkentést. Hozzátette: ez a lépés mintegy négyszázmillió forinttal növeli a vállalatok beszerzési költségeit, ugyanakkor másfél százalékkal javítja jövedelmi mutatóit.
A megállapodást aláírta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, az Országos Kereskedelmi Szövetség, az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület, a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetsége, az Általános Fogyasztási Szövetkezetek és Kereskedelmi Társaságok Országos Szövetsége, a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének kereskedelmi és szolgáltatási szekciója.

(forrás: Kormányzati Hírportál)

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 24. hétfő
Iván
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm