34 °C Budapest

Engedélyt adott a GVH

Pénzcentrum
2005. december 7. 14:14

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a 2005- december 6-án kiadott határozatában (Vj-182/2005) engedélyezte, hogy a Schneider Electric Holding Inc. megvásárolja a Crydom Corporation Inc. félvezető relé üzletágát.

A Schneider Electric Holding Inc. a franciaországi Schneider SA. által irányított vállalkozáscsoport (Schneider-csoport) tagja. A Schneider-csoport meghatározó tevékenysége az elektromos elosztás, az ipari vezérlés és az automatika szektorba tartozó termékek és rendszerek gyártása és értékesítése. A Schneider-csoport a jelen összefonódást megelőző két éves időszakban négy vállalkozás felett szerzett irányítást. A Crydom Corporation Inc. félvezető relé üzletágának részesedése a félvezető relék magyarországi forgalmából minimális.
Mivel az összefonódással érintett vállalkozások (a Crydom Corporation Inc. félvezető relé üzletág és a Schneider-csoport tagjai) 2004. évi együttes nettó árbevétele meghaladta a tízmilliárd forintot, ezen belül az Üzletágé ugyan nem érte el az ötszázmillió forintot, azonban a Schneider-csoport által a jelen összefonódást megelőző két évben megvalósított összefonódásokkal együtt meghaladta ezt az összeget, ezért a Versenytörvény alapján a kérelmezett összefonódáshoz a Gazdasági Versenyhivatal engedélye volt szükséges.
A Versenytörvény szerint a Gazdasági Versenyhivatal nem tagadhatja meg az engedélyt, ha az összefonódás nem hoz létre, vagy nem erősít meg olyan gazdasági erőfölényt, amely akadályozza a hatékony verseny kialakulását, fennmaradását, vagy fejlődését az érintett piacon.

Mivel a Crydom Corporation Inc. félvezető relé üzletágának a magyar piacot érintő csekély mértékű tevékenysége alapján káros versenyhatás nem volt azonosítható, ezért a Versenytanács az összefonódást engedélyezte.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 19. szerda
Gyárfás
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem