6 °C Budapest

Engedélyt adott a GVH

Pénzcentrum
2005. december 7. 14:14

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a 2005- december 6-án kiadott határozatában (Vj-182/2005) engedélyezte, hogy a Schneider Electric Holding Inc. megvásárolja a Crydom Corporation Inc. félvezető relé üzletágát.

A Schneider Electric Holding Inc. a franciaországi Schneider SA. által irányított vállalkozáscsoport (Schneider-csoport) tagja. A Schneider-csoport meghatározó tevékenysége az elektromos elosztás, az ipari vezérlés és az automatika szektorba tartozó termékek és rendszerek gyártása és értékesítése. A Schneider-csoport a jelen összefonódást megelőző két éves időszakban négy vállalkozás felett szerzett irányítást. A Crydom Corporation Inc. félvezető relé üzletágának részesedése a félvezető relék magyarországi forgalmából minimális.
Mivel az összefonódással érintett vállalkozások (a Crydom Corporation Inc. félvezető relé üzletág és a Schneider-csoport tagjai) 2004. évi együttes nettó árbevétele meghaladta a tízmilliárd forintot, ezen belül az Üzletágé ugyan nem érte el az ötszázmillió forintot, azonban a Schneider-csoport által a jelen összefonódást megelőző két évben megvalósított összefonódásokkal együtt meghaladta ezt az összeget, ezért a Versenytörvény alapján a kérelmezett összefonódáshoz a Gazdasági Versenyhivatal engedélye volt szükséges.
A Versenytörvény szerint a Gazdasági Versenyhivatal nem tagadhatja meg az engedélyt, ha az összefonódás nem hoz létre, vagy nem erősít meg olyan gazdasági erőfölényt, amely akadályozza a hatékony verseny kialakulását, fennmaradását, vagy fejlődését az érintett piacon.

Mivel a Crydom Corporation Inc. félvezető relé üzletágának a magyar piacot érintő csekély mértékű tevékenysége alapján káros versenyhatás nem volt azonosítható, ezért a Versenytanács az összefonódást engedélyezte.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 2. csütörtök
Karolina, Aida
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?