7 °C Budapest

Engedélyt adott a GVH

Pénzcentrum
2005. december 7. 14:14

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a 2005- december 6-án kiadott határozatában (Vj-182/2005) engedélyezte, hogy a Schneider Electric Holding Inc. megvásárolja a Crydom Corporation Inc. félvezető relé üzletágát.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
A Schneider Electric Holding Inc. a franciaországi Schneider SA. által irányított vállalkozáscsoport (Schneider-csoport) tagja. A Schneider-csoport meghatározó tevékenysége az elektromos elosztás, az ipari vezérlés és az automatika szektorba tartozó termékek és rendszerek gyártása és értékesítése. A Schneider-csoport a jelen összefonódást megelőző két éves időszakban négy vállalkozás felett szerzett irányítást. A Crydom Corporation Inc. félvezető relé üzletágának részesedése a félvezető relék magyarországi forgalmából minimális.
Mivel az összefonódással érintett vállalkozások (a Crydom Corporation Inc. félvezető relé üzletág és a Schneider-csoport tagjai) 2004. évi együttes nettó árbevétele meghaladta a tízmilliárd forintot, ezen belül az Üzletágé ugyan nem érte el az ötszázmillió forintot, azonban a Schneider-csoport által a jelen összefonódást megelőző két évben megvalósított összefonódásokkal együtt meghaladta ezt az összeget, ezért a Versenytörvény alapján a kérelmezett összefonódáshoz a Gazdasági Versenyhivatal engedélye volt szükséges.
A Versenytörvény szerint a Gazdasági Versenyhivatal nem tagadhatja meg az engedélyt, ha az összefonódás nem hoz létre, vagy nem erősít meg olyan gazdasági erőfölényt, amely akadályozza a hatékony verseny kialakulását, fennmaradását, vagy fejlődését az érintett piacon.

Mivel a Crydom Corporation Inc. félvezető relé üzletágának a magyar piacot érintő csekély mértékű tevékenysége alapján káros versenyhatás nem volt azonosítható, ezért a Versenytanács az összefonódást engedélyezte.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 28. péntek
Károly, Karola
4. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?