17 °C Budapest

Engedélyt adott a GVH

Pénzcentrum
2005. december 7. 14:14

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a 2005- december 6-án kiadott határozatában (Vj-182/2005) engedélyezte, hogy a Schneider Electric Holding Inc. megvásárolja a Crydom Corporation Inc. félvezető relé üzletágát.

A Schneider Electric Holding Inc. a franciaországi Schneider SA. által irányított vállalkozáscsoport (Schneider-csoport) tagja. A Schneider-csoport meghatározó tevékenysége az elektromos elosztás, az ipari vezérlés és az automatika szektorba tartozó termékek és rendszerek gyártása és értékesítése. A Schneider-csoport a jelen összefonódást megelőző két éves időszakban négy vállalkozás felett szerzett irányítást. A Crydom Corporation Inc. félvezető relé üzletágának részesedése a félvezető relék magyarországi forgalmából minimális.
Mivel az összefonódással érintett vállalkozások (a Crydom Corporation Inc. félvezető relé üzletág és a Schneider-csoport tagjai) 2004. évi együttes nettó árbevétele meghaladta a tízmilliárd forintot, ezen belül az Üzletágé ugyan nem érte el az ötszázmillió forintot, azonban a Schneider-csoport által a jelen összefonódást megelőző két évben megvalósított összefonódásokkal együtt meghaladta ezt az összeget, ezért a Versenytörvény alapján a kérelmezett összefonódáshoz a Gazdasági Versenyhivatal engedélye volt szükséges.
A Versenytörvény szerint a Gazdasági Versenyhivatal nem tagadhatja meg az engedélyt, ha az összefonódás nem hoz létre, vagy nem erősít meg olyan gazdasági erőfölényt, amely akadályozza a hatékony verseny kialakulását, fennmaradását, vagy fejlődését az érintett piacon.

Mivel a Crydom Corporation Inc. félvezető relé üzletágának a magyar piacot érintő csekély mértékű tevékenysége alapján káros versenyhatás nem volt azonosítható, ezért a Versenytanács az összefonódást engedélyezte.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm